23.09.2019 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – Rytíři Kladno

Předseda disciplinární komise ELH Viktor Ujčík se ve zkráceném řízení zabýval skutečností, že hráč Jaromír Jágr se zúčastnil rozbruslení před zápasy HC Energie Karlovy Vary – Rytíři Kladno (20. 9. 2019) a Rytíři Kladno – HC Vítkovice Ridera (22. 9. 2019) bez povinné hráčské helmy.

Vzhledem k tomu, že tak došlo k porušení Pravidel ledního hokeje a Herního řádu TELH, uložil klubu Rytíři Kladno v prvním případě finanční pokutu ve výši 2 000 Kč a ve druhém případě – při opakování přestupku – finanční pokutu ve výši 4 000 Kč.

V rozhodnutí předseda disciplinární komise ELH mimo jiné uvedl, že povinnost účastnit se předzápasového rozbruslení, stejně jako vlastního utkání v hráčské helmě, speciálně vyrobené pro lední hokej a s řádně upevněným řemínkem pod bradou, je stanovena v čl. 34 Pravidel ledního hokeje. Uvedené opatření IIHF je odůvodněno nutností chránit zdraví hráčů nejen v průběhu utkání, ale i během rozbruslení, kdy může dojít při zásahu hlavy pukem i k vážným zdravotním následkům. Ustanovení mezinárodně platných Pravidel ledního hokeje IIHF převzal i Herní řád TELH, ukládajícím klubům v čl. 5.16 povinnost zajistit, aby se všichni hráči účastnili předzápasového rozbruslení v úplné výstroji.