17.09.2021 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – Robertson a Vála (Pardubice)

Předseda disciplinární komise ELH Viktor Ujčík se ve zkráceném řízení zabýval zákrokem hráče Dennise Robertsona na protihráče Martina Zaťoviče v utkání Kometa Brno – HC Dynamo Pardubice (16. 9. 2021).

Po prostudování videozáznamu shledal, hráč se v čase 31:13 dopustil úmyslného seknutí do nechráněné části nohy protihráče, kterého zasáhl do podkolenních šlach. Ze záběru je zřejmé, že před zákrokem uchopil hůl oběma rukama a úder vedl s nápřahem, přičemž zákrok byl veden na protihráče, který nebyl v držení kotouče. Předseda disciplinární komise ELH vyhodnotil zákrok jako sekání a hráče Dennise Robertsona (HC Dynamo Pardubice) potrestal nepodmíněným zastavením činnosti na jedno utkání. Přihlédl přitom k tomu, že hráč nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán a protihráč utkání dokončil.

Záznam zákroku najdete na https://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/20210920.

Předseda disciplinární komise ELH Viktor Ujčík se ve zkráceném řízení zabýval rovněž jednáním hráče Ondřeje Vály ve stejném utkání.

Na základě záznamu dospěl k závěru, že hráč nejdříve po kontaktu s protihráčem neúmyslně narazil do ustupujícího čárového rozhodčího, s nímž se znovu střetl potom, co se zvedl a směřoval na hráčskou lavici. Přestože měl rozhodčí minimální šanci se kontaktu vyhnout, hráč do něj oběma rukama strčil a jen okamžitá reakce zabránila pádu rozhodčího na ledovou plochu. Ze dostupných záběrů je přitom zřejmé, že nešlo o instinktivní pohyb, ale že hráč jednal úmyslně a s intenzitou. Předseda disciplinární komise ELH kvalifikoval jeho jednání jako fyzické napadání rozhodčích a hráče Ondřeje Válu (HC Dynamo Pardubice) potrestal nepodmíněným zastavením činnosti na dvě soutěžní utkání.

Záznam zákroku najdete na https://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/20210922.