19.10.2021 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – Rhett Holland (Kometa Brno)

Předseda disciplinární komise ELH Viktor Ujčík se na základě podnětu klubu HC Olomouc zabýval ve zkráceném řízení zákrokem hráče Rhetta Hollanda na protihráče Jana Bambulu v utkání Kometa Brno – HC Olomouc, které se hrálo 17. 10. 2021.

Po prostudování videozáznamu dospěl k závěru, že zákrok byl veden na protihráče, který byl v držení kotouče a hráč se před ním neodrazil ani neoddělil ruce od těla. Současně konstatoval, že zákrok byl veden v nepřiměřené rychlosti s primárním cílem soupeře co nejrazantněji zasáhnout. Při následném střetu hráč zjevně zasáhl hlavu protihráče, který proto utkání pro poranění hlavy a ramene nedokončil. Hráč tak jednoznačně porušil zásadu, podle níž je povinen postupovat tak, aby bezohledně vedeným zákrokem neohrozil zdraví protihráče.

Předseda disciplinární komise ELH vyhodnotil zákrok jako Nedovolený zásah do hlavy nebo krku a hráče Bretta Hollanda (Kometa Brno) potrestal nepodmíněným zastavením činnosti na 3 soutěžní utkání s finanční pokutou ve výši 10 % základní měsíční odměny. Přihlédl přitom k tomu, že hráč byl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán a že protihráč v důsledku nedovoleného zákroku utrpěl zranění, pro které utkání nedokončil.

Záznam zákroku najdete na https://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/20211315.