19.04.2021 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – Petr Jelínek (Bílí Tygři Liberec)

Předseda disciplinární komise ELH Viktor Ujčík se ve zkráceném řízení zabýval zákrokem hráče Petra Jelínka na protihráče Matěje Stránského, za který mu byl v utkání HC Oceláři Třinec – Bílí Tygři Liberec (19. 4. 2021) uložen větší trest na 5 minut a osobní trest do konce utkání za Zásah do hlavy nebo krku.

Po prostudování videozáznamu dospěl k závěru, že zákrok byl veden na protihráče, který nebyl v držení kotouče, a to levým ramenem ve snaze zabránit mu v napadání. Hráč při něm neoddělil ruku od těla ani významně nezvýšil rychlost, nade vši pochybnost však při střetu zasáhl primárně hlavu protihráče, který nebyl v držení kotouče a zákrok tak nemohl očekávat ani se mu v souladu s pravidly ledního hokeje bránit.

Předseda disciplinární komise kvalifikoval zákrok jako Zásah do hlavy nebo krku a hráče Petra Jelínka (Bílí Tygři Liberec) potrestal nepodmíněným zastavením činnosti na dvě soutěžní utkání s finanční pokutou ve výši 10 % základní měsíční odměny. Přihlédl přitom k tomu, že protihráč utkání dokončil a že hráč Petr Jelínek byl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán.

Záznam zákroku najdete na https://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/20210520.