17.01.2022 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – Martin Zaťovič (Kometa Brno)

Předseda disciplinární komise ELH Viktor Ujčík se na základě podnětu klubu Mountfield HK zabýval ve zkráceném řízení zákrokem hráče Martina Zaťoviče na protihráče Radima Šaldu, za který mu byl v utkání Mountfield HK – Kometa Brno (16. 1. 2022) uložen menší trest za faul loktem.

Po prostudování videozáznamu dospěl k závěru, zákrok byl veden na protihráče, který byl podle Pravidel ledního hokeje v držení kotouče. Po předchozí snaze zasáhnout kotouč holí hráč před zákrokem přibrzdil, pootočil osu a při střetu zasáhl protihráče ramenem do obličejové části hlavy. Protihráč se přikrčením vystavil do zranitelné pozice, předseda komise nicméně vyloučil, že by šlo o nahodilý střet, kterému hráč nemohl zabránit, a za přitěžující okolnost označil razanci zásahu.

Předseda disciplinární komise ELH proto potrestal hráče Martina Zaťoviče (Kometa Brno) k nepodmíněnému zastavení činnosti na dvě soutěžní utkání za nedovolený zásah do hlavy nebo krku. Přihlédl přitom i k tomu, že protihráč v důsledku střetu, při kterém utrpěl zranění v oblasti krční páteře, zápas nedokončil.

Záznam zákroku najdete na https://hokej.cz/tv/hokejka/video/20212372.