11.10.2021 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – Kubiš (Zlín), Suchánek, Baránek (Kladno)

Předseda disciplinární komise ELH Viktor Ujčík se ve zkráceném řízení zabýval zákrokem hráče Pavla Kubiše na protihráče Lukáše Kaňáka, za který mu byl v utkání HC Škoda Plzeň – PSG Berani Zlín (10. 10. 2021) uložen větší trest na 5 minut a osobní trest do konce utkání za Zásah do hlavy nebo krku.

Po prostudování videozáznamu dospěl k závěru, že zákrok byl veden na protihráče, který krátce před tím odehrál kotouč a nacházel se ve zranitelném postavení s minimální možností obrany. Hráč se rozhodl situace využít a protihráče atakoval, přičemž ho zjevně zasáhl do oblasti hlavy. Protihráč utkání dokončil, při střetu však utrpěl tržnou ránu. Předseda DK ELH zákrok vyhodnotil jako zásah do hlavy nebo krku a hráče Pavla Kubiše (PSG Berani Zlín) potrestal nepodmíněným zastavením činnosti na 3 soutěžní utkání a finanční pokutou ve výši 10 % základní měsíční odměny. Přihlédl přitom k tomu, že byl v uplynulých dvou letech dvakrát disciplinárně trestán, naposledy za stejný přestupek v utkání HC Dynamo Pardubice – PSG Berani Zlín, které se hrálo 5. 10. 2021. Doba trestu bude počítána od uplynutí automatického zastavení činnosti na jedno soutěžní utkání, který byl hráči Pavlu Kubišovi uložen za dosažení hranice 40 bodů v evidenci trestů.

Záznam zákroku najdete na https://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/20211237?autostart=true.

Předseda disciplinární komise ELH se na základě podnětu klubu BK Mladá Boleslav zabýval ve zkráceném řízení zákrokem hráče Jakuba Suchánka na protihráče Tomáše Fořta v utkání BK Mladá Boleslav – Rytíři Kladno (10. 10. 2021).

Na základě videozáznamu shledal, že zákrok byl veden na protihráče, který se předtím neúspěšně pokusil o zakončení a měl minimální možnost se zásahu bránit. Hráč nejdříve sekl holí do prostoru jeho hokejky a následně ho holí drženou v obou rukách cíleně a s razancí zasáhl do levé části obličeje. Předseda disciplinární komise ELH proto hráče Jakuba Suchánka (Rytíři Kladno), který nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán, potrestal nepodmíněným zastavením činnosti na 2 soutěžní utkání za zásah do hlavy nebo krku.

Záznam zákroku najdete na https://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/20211238?autostart=true.

Předseda disciplinární komise ELH se zabýval rovněž zákrokem hráče Marka Baránka na protihráče Davida Šťastného, za který mu byl ve stejném utkání uložen menší trest za zásah do hlavy nebo krku.

Po prostudování videozáznamu dospěl k závěru, že k zákroku došlo bezprostředně po přerušení hry. Hráč nejdříve zabránil holí soupeři, aby souběžně s přerušením vystřelil a následně ho – již po odpískáni – zasáhl cíleně zdviženým ramenem do obličeje. Předseda disciplinární komise ELH proto potrestal hráče Marka Baránka (Rytíři Kladno), který nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán, nepodmíněným zastavením činnosti na 2 soutěžní utkání za zásah do hlavy nebo krku.

Záznam zákroku najdete na https://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/20211239?autostart=true.