13.01.2020 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – Kometa Brno, Rytíři Kladno

Předseda disciplinární komise ELH Viktor Ujčík se ve zkráceném řízení zabýval použitím zakázané pyrotechniky ve druhé třetině utkání BK Mladá Boleslav – Kometa Brno (22. 12. 2019).
Vzhledem k tomu, že pyrotechnika byla použita v sektoru hostujících fanoušků a jednalo se o druhé takové provinění příznivců klubu v probíhající sezóně, potrestal klub Kometa Brno pokutou ve výši 10 000 Kč.

Předseda disciplinární komise ELH se ve zkráceném řízení zabýval rovněž skandováním, kterého se dopustili příznivci domácího klubu vůči hráči Dominiku Lakatošovi v závěrečné třetině utkání Rytíři Kladno – HC Vítkovice Ridera (26. 12. 2019). Vzhledem k tomu, že jejich jednání naplnilo skutkovou podstatu přestupku, spočívajícího v hanobení národa, rasy nebo etnické skupiny, případně jednotlivce nebo skupiny osob pro jejich skutečnou či domnělou rasu, příslušnost k etnické skupině, národnost, politické předvědčení, náboženské vyznání nebo sexuální orientaci, potrestal klub Rytíči Kladno, jehož příznivci se uvedeného jednání dopustili v posledních dvou letech poprvé, finanční pokutou ve výši 10 000 Kč.