03.12.2019 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – Karlovy Vary, Vítkovice a Roberts Bukarts (Vítkovice)

Předseda disciplinární komise ELH Viktor Ujčík potrestal klub HC Energie Karlovy Vary finanční pokutou ve výši 10 000 Kč za nezajištění technických podmínek pro tzv. Trenérskou výzvu, ke kterému došlo při utkání HC Energie Karlovy Vary – Mountfield HK (29. 11. 2019).
Při pravidelné předzápasové kontrole bylo brankovým videorozhodčím zjištěno, že zobrazovací zařízení pro Trenérskou výzvu nejsou funkční, přičemž ani s pomocí dodavatelské firmy se je před začátkem a v průběhu utkání nepodařilo zprovoznit. Došlo tak k porušení čl. 14.2 Herního řádu ELH.

Finanční pokutou ve výši 1 000 Kč potrestal předseda DK ELH rovněž klub HC Víktovice Ridera, který se stejného provinění dopustil při utkání HC Vítkovice Ridera – HC Sparta Praha (27. 11. 2019). V tomto případě se funkčnost systému podařilo obnovit zčásti ve 2. a úplně v 7. minutě první třetiny.

Předseda disciplinární komise ELH se ve zkráceném řízení zabýval také jednáním, kterého se v utkání HC Vítkovice Ridera – BK Mladá Boleslav (28. 11. 2019) dopustil hráč Roberts Bukarts a za které mu byl rozhodčími uložen menší trest, osobní desetiminutový trest a osobní trest do konce utkání za Nesportovní chování. Po prostudování videozáznamu shledal, že hráč se po uznání soupeřova gólu dopustil opakovaných slovních výpadů a teatrálních gest vůči rozhodčím, přičemž ve svém jednání neustal ani potom, co mu byl uložen menší trest. Předseda disciplinární komise ELH proto potrestal hráče Robertse Bukartse (HC Vítkovice Ridera) finanční pokutou ve výši 5 000 Kč za Nesportovní chování.