27.11.2019 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – Polanský (Třinec), Raška (Karlovy Vary)

Předseda disciplinární komise ELH Viktor Ujčík se na základě podnětu klubu PSG Berani Zlín zabýval ve zkráceném řízení zákrokem hráče Jiřího Polanského na protihráče Lukáše Buchtu, za který mu byl v utkání HC Oceláři Třinec – PSG Berani Zlín (26. 11. 2019) uložen menší trest za Podražení.

Po prostudování videozáznamu zákrok překvalifikoval na Faul kolenem, přičemž přihlédl k tomu, že byl veden ve vysoké nájezdové rychlosti a s vysokou intenzitou, bez jakékoliv snahy o zahrání kotouče. Předseda disciplinární komise ELH proto potrestal hráče Jiřího Polanského (HC Oceláři Třinec) nepodmíněným zastavením činnosti na dvě soutěžní utkání. Při stanovení výše trestu v polovině předepsané sazby zohlednil, že hráč nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán a že protihráč neutrpěl podle zápisu o utkání při zákroku zranění.

Záznam zákroku najdete na https://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/20191969.

Předseda disciplinární komise ELH se ve zkráceném řízení zabýval rovněž jednáním hráče Adama Rašky, za které mu byl v utkání HC Verva Litvínov – HC Energie Karlovy Vary (26. 11. 2019) uložen menší trest za Nafilmovaný pád nebo přehrávání. Na základě videozáznamu dospěl k závěru, že hráč zneužil předchozího kontaktu s holí protihráče Viktora Hübla k tomu, aby jeho následky zvýraznil a ovlivnil tak úsudek rozhodčích. V situaci, kdy nemohl dosáhnout na přihraný koutouč, rezignoval na další pohyb a záměrně přepadl vpřed, aniž by pád odpovídal charakteru a intenzitě zákroku. Předseda DK ELH proto potrestal hráče Adama Rašku finanční pokutou ve výši 10 % základní měsíční odměny.

Záznam situace najdete na https://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/20191968.