29.11.2021 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – Indrák (Kladno) a Kalus (Vítkovice)

Předseda disciplinární komise ELH Viktor Ujčík se ve zkráceném řízení zabýval zákrokem hráče Miroslava Indráka na protihráče Gustafa Vikinga Thorella, za který mu byl v utkání HC Škoda Plzeň – Rytíři Kladno (28. 11. 2021) uložen větší trest na pět minut a osobní trest do konce utkání za nedovolený zásah do hlavy nebo krku.

Po prostudování videozáznamu shledal, že hráč se zákroku dopustil v přerušené hře, kdy přijíždějícího protihráče zasáhl holí drženou v obou rukách do obličeje. Podle zápisu o utkání utrpěl protihráč při střetu poranění, utkání však dokončil.

Předseda disciplinární komise ELH vyhodnotil zákrok jako nedovolený zásah do hlavy nebo krku a hráče Miroslava Indráka (Rytíři Kladno), který nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán, potrestal nepodmíněným zastavením činnosti na jedno soutěžní utkání.

Záznam zákroku najdete na https://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/20211844.

Nepodmíněným zastavením činnosti na jedno soutěžní utkání potrestal předseda disciplinární komise ELH rovněž hráče Marka Kaluse za zákrok, za který mu byl v utkání HC Verva Litvínov – HC Vítkovice Ridera (28. 11. 2021) uložen větší trest na pět minut a osobní trest do konce utkání za vražení na mantinel.

Na základě videozáznamu dospěl k závěru, že hráč se dopustil zezadu zřetelného přistrčení rukama, v jehož důsledku protihráč Jan Strejček přes předchozí přibrždění upadl z nebezpečné vzdálenosti na mantinel. Při pádu utrpěl poranění, přes které utkání dokončil.

Při stanovení výše trestu přihlédl předseda disciplinární komise ELH ke skutečnosti, že hráč Marek Kalus (HC Vítkovice Ridera) nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán.

Záznam zákroku najdete na https://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/20211843.