11.10.2021 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – Dotchin (Kladno), Gulaš (České Budějovice), Rákos (Kometa)

Předseda disciplinární komise ELH Viktor Ujčík se ve zkráceném řízení zabýval nesportovním chováním hráčů Jacoba Scotta Dotchina (Rytíři Kladno – HC Škoda Plzeň, 8. 10. 2021), Milana Gulaše (HC Motor České Budějovice – HC Sparta Praha, 1. 10. 2021) a Daniela Rákose (HC Verva Litvínov – HC Kometa Brno, 1. 10. 2021).

Hráče Jacoba Scotta Dotchina (Rytíři Kladno), který teatrálními gesty a nepřípustnými slovními výpady protestoval proti uloženému trestu, přičemž ve svém jednání neustal ani potom, co se mu čárový rozhodčího snažil v přístupu k hlavnímu rozhodčímu zabránit, potrestal finanční pokutou ve výši 5 000 Kč.

Hráče Milana Gulaše (HC Motor České Budějovice), který přes výzvy, aby po vysvětlení výroku opustil prostor blízký rozhodčímu, pokračoval v protestech proti jeho rozhodnutí, potrestal finanční pokutou ve výši 5 000 Kč. Přihlédl přitom k tomu, že hráč byl v uplynulých dvou letech za stejný přestupek opakovaně trestán.

Napomenutím potrestal předseda disciplinární komise ELH hráče Daniela Rákose (Kometa Brno), který se při protestech proti posouzení herní situace dostal po pozdním zabrzdění do kontaktu s rozhodčím. V tomto případě přihlédl k tomu, že hráč nebyl v uplynulých dvou letech za nesportovní chování disciplinárně trestán.

Všem třem hráčům byl v utkáních uložen rozhodčími menší trest za nesportovní chování.