25.01.2020 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – David Musil (Třinec), Bohumil Jank (Plzeň)

Předseda disciplinární komise ELH Viktor Ujčík se na základě podnětu klubu HC Škoda Plzeň zabýval ve zkráceném řízení zákrokem hráče Davida Musila na protihráče Milana Gulaše v utkání HC Škoda Plzeň – HC Oceláři Třinec (24. 1. 2020).

Po prostudování videozáznamu shledal, že hráč vedl zákrok čelně na protihráče, který byl v držení kotouče. Aktivně při něm vystoupil do směru jízdy protihráče, vystrčil levé koleno, a protože nestačil zareagovat na protihráčův úhybný manévr, zasáhl ho z boční strany do oblasti kolena. Ačkoli lze předpokládat, že záměrem hráče bylo atakovat protihráče tělem, podle pravidel je povinen postupovat tak, aby přitom neohrozil zdraví protihráče, přičemž v tomto případě zabránila vážnějším následkům zejména rychlá reakce protihráče. Předseda disciplinární komise ELH zákrok kvalifikoval jako faul kolenem a hráče Davida Musila (HC Oceláři Třinec) potrestal nepodmíněným zastavením činnosti na dvě soutěžní utkání. Přihlédl přitom mj. k tomu, že hráč nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán.

Záznam zákroku najdete na https://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/20200422.

Předseda disciplinární komise ELH se na základě podnětu klubu HC Oceláři Třinec zabýval rovněž zákrokem hráče Bohumila Janka na protihráče Erika Hrňu, za který mu byl ve stejném utkání uložen menší trest za sekání. Dospěl přitom k závěru, že hráč se zezadu dopustil zřetelného seknutí protihráče, který nebyl v držení kotouče, do nechráněné oblasti mezi kalhotami a holenním chráničem. S cílem dosáhnout vyšší intenzity zákroku přitom hůl uchopil krátce před úderem na jejím horním konci oběma rukama. Předseda disciplinární komise ELH proto potrestal hráče Bohumila Janka (HC Škoda Plzeň) nepodmíněným zastavením činnosti na jedno soutěžní utkání za sekání, přičemž přihlédl mj. ke skutečnosti, že hráč nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán.

Záznam zákroku najdete na https://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/20200421.