13.04.2019 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – David Musil a Erik Hrňa (HC Oceláři Třinec)

Předseda disciplinární komise ELH Viktor Ujčík se na základě podnětu klubu HC Škoda Plzeň zabýval zákrokem hráče Davida Musila na protihráče Jakuba Poura v utkání HC Oceláři Třinec – HC Škoda Plzeň, které se hrálo 11. 4. 2019.

Po prostudování videozáznamu dospěl k závěru, že hráč vedl svůj zákrok, při němž udeřil soupeře pravou rukavicí, na protihráče, mimo souboj o kotouč a dopustil se tak přestupku, který měl být potrestán rozhodčími přímo v utkání. Zákrok nicméně nebyl takového charakteru ani stupně nebezpečnosti, aby vyžadoval dodatečného disciplinárního potrestání a předseda komise proto řízení s hráčem Davidem Musilem (HC Oceláři Třinec) zastavil.

Záznam zákroku najdete na https://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/20190490.

Předseda disciplinární komise ELH se ve zkráceném řízení zabýval na základě podnětu HC Škoda Plzeň rovněž zákrokem hráče Erika Hrni na protihráče Lukáše Půlpána ve stejném utkání. Na základě videozáznamu konstatoval, že hráč nejdříve v obranné reakci na vzhůru směřující pohyb paží protihráče pozvedl ruce a hůl. Zatímco protihráč však ruce vzápětí svěsil, hráč je ponechal nahoře a protihráče tak mimo souboj o kotouč zasáhl holí. I v tomto případě dospěl předseda disciplinární komise ELH k závěru, že hráč se dopustil přestupku, který měl být rozhodčími potrestán, zákrok nicméně nebyl takového charakteru ani stupně nebezpečnosti, aby vyžadoval dalšího disciplinárního potrestání. Předseda disciplinární komise ELH proto řízení s hráčem Erikem Hrňou (HC Oceláři Třinec) zastavil.

Záznam zákroku najdete na https://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/20190492.