22.11.2021 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – Chmielewski (HC Oceláři Třinec)

Předseda disciplinární komise ELH Viktor Ujčík se ve zkráceném řízení zabýval zákrokem hráče Arona Chmielewského na protihráče Tomáše Havlína, za který mu byl v utkání HC Energie Karlovy Vary – HC Oceláři Třinec (22. 11. 2021) uložen větší trest na pět minut a osobní trest do konce utkání za nedovolený zásah do hlavy nebo krku.

Po prostudování videozáznamu shledal, že hráč zneužil situace, kdy se protihráč po odehrání kotouče nacházel ve zranitelném postavení s minimální možnosti obrany a po předchozím zpevnění těla ho zdviženým loktem zasáhl do obličeje. Protihráč utrpěl při střetu poranění nosu, utkání však dokončil. Zákrok nebyl veden ve vysoké nájezdové, hráč při něm ovšem porušil zásadu, podle které je povinen postupovat tak, aby bezohledným způsobem neohrozil zdraví protihráče.

Předseda disciplinární komise ELH proto zákrok vyhodnotit jako nedovolený zásah do hlavy nebo krku a hráče Arona Chmielevského (HC Oceláři Třinec) potrestal nepodmíněným zastavením činnosti na tři soutěžní utkání.

Záznam zákroku najdete na https://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/20211767.