23.09.2020 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – Černoch (Karlovy Vary), Kousal (Pardubice)

Předseda disciplinární komise ELH Viktor Ujčík se na základě podnětu klubu HC Oceláři Třinec zabýval ve zkráceném řízení jednáním hráče Jiřího Černocha v utkání HC Energie Karlovy Vary – HC Oceláři Třinec (20. 9. 2020).

Po prostudování videozáznamu dospěl k závěru, že hráč zneužil kontaktu s protihráčem Matějem Stránským k tomu, aby jeho důsledky teatrálně zvýraznil a ovlivnil názor rozhodčích. Zákrok, kterým se mu protihráč pokusil ztížit postup podél hrazení, nebyl přitom takové intenzity ani charakteru, aby nevyhnutelně vedl k hráčově pádu na ledovou plochu takovým způsobem, jakým k němu nakonec došlo. Hráč Jiří Černoch (HC Energie Karlovy Vary) se tak dopustil přestupku Nafilmovaný pád nebo přehrávání a předseda disciplinární komise ELH ho potrestal finanční pokutou ve výši 10 % základní měsíční odměny.

Záznam situace najdete na https://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/20201471.

Předseda disciplinární komise ELH se ve zkráceném řízení zabýval rovněž jednáním hráče Roberta Kousala, při kterém v utkání HC Dynamo Pardubice – HC Škoda Plzeň (20. 9. 2020) nepřípustným způsobem protestoval proti uložení menšího trestu a ve svém jednání pokračoval i po příchodu na trestnou lavici. Předseda disciplinární komise ELH vyhodnotil jeho jednání jako Nesportovní chování a hráče Roberta Kousala (HC Dynamo Pardubice) potrestal v souladu s příslušným ustanovením Disciplinárního řádu ELH finanční pokutou ve výši 5 000 Kč.

Záznam situace najdete na https://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/20201472.