13.01.2021 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – Birner a Rosandič (Bílí Tygři Liberec)

Předseda disciplinární komise ELH Viktor Ujčík se na základě podnětu klubu PSG Berani Zlín zabýval ve zkráceném řízení zákrokem hráče Michala Birnera na protihráče Martina Novotného, za který mu byl v utkání PSG Berani Zlín – Bílí Tygři Liberec (12. 1. 2021) uložen menší a osobní desetiminutový trest za Vražení na hrazení.

Po prostudování videozáznamu shledal, že zákrok byl veden ve vysoké nájezdové rychlosti na protihráče, který nedostatečně zohlednil vlastní postavení a možnost, že bude napadán. Hráč před střetem rezignoval na možnost zasáhnout kotouč, zkřížil ruce na hrudi a s vysokou intenzitou, aniž by se snažil důsledky střetu minimalizovat, narazil protihráče na hrazení. Předseda DK ELH potrestal Michala Birnera (Bílí Tygři Liberec) s ohledem na intenzitu a způsob provedení zákroku nepodmíněným zastavením činnosti na jedno soutěžní utkání za Vražení na hrazení, přičemž přihlédl k tomu, že hráč nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán a protihráč utkání dokončil.

Záznam zákroku najdete na https://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/20202484.

Předseda disciplinární komise ELH se na základě podnětu klubu PSG Berani Zlín zabýval rovněž jednáním hráče Mislava Rosandiče ve stejném utkání. Na základě videozáznamu dospěl k závěru, že hráč cíleně zneužil předchozího kontaktu s protihráčem Zdeňkem Okálem k tomu, aby ovlivnil úsudek rozhodčích. Zákrok přitom nebyl takové intenzity ani charakteru, aby k podobnému pádu (rozhození rukama, zahození hole) vedl. Předseda disciplinární komise ELH proto potrestal hráče Mislava Rosandiče (Bílý Tygři Liberec) finanční pokutou ve výši 10 % základní měsíční odměny za Nafilmovaný pád nebo přehrávání.

Záznam situace najdete na https://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/20202485.