12.04.2021 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – Bílí Tygři Liberec a Petr Kváča (Liberec), Barinka (Brno)

Předseda disciplinární komise ELH Viktor Ujčík se ve zkráceném řízení zabýval porušením podmínek stanovených pro konání významných sportovních akcí nebo soutěží, kterého se klub Bílí Tygři Liberec dopustil tím, že utkání Bílí Tygři Liberec – HC Sparta Praha (7. 4. 2021) přihlížely ve VIP sektoru osoby bez prostředků k ochraně dýchacích cest.

Vzhledem k tomu, že uvedená skutečnost byla prokázána fotografiemi, zveřejněnými ve sdělovacích prostředcích, potrestal předseda DK ELH klub Bílí Tygři Liberec finanční pokutou ve výši 5 000 Kč za Porušení stanov, řádů a předpisů ČSLH. Povinnost ochrany dýchacích cest je součástí závazných podmínek pro pořádání významných sportovních akcí a soutěží, stanovených ministerstvem zdravotnictví České republiky, a na ně navazujícího rozhodnutí prezidenta ČSLH.

Předseda discilinární komise ELH se zabýval rovněž jednáním hráče Petra Kváči po skončení utkání HC Sparta Praha – Bílí Tygři Liberec, které se hrálo 11. 4. 2021. Na základě videozáznamu shledal, že hráč po uznání rozhodující branky nepřípustně gestikuloval vůči rozhodčím a následně roztříštil svoji hůl o hrazení u hráčské lavice, čímž se dopustil přestupku Nesportovní chování. Předseda disciplinární komise ELH proto potrestal hráče Petra Kváčů (Bílí Tygři Liberec) napomenutím, přičemž přihlédl k tomu, že hráč nebyl v uplynulých dvou letech za podobný přestupek trestán.

Napomenutím potrestal předseda disciplinární komise ELH také hráče Michala Barinku (Kometa Brno), který se nesportovního chování včetně vulgárního pokřikování na rozhodčí dopustil po uloženém menším a osobním desetiminutovém trestu v utkání HC Kometa Brno – HC Oceláři Třinec (25. 3. 2021).