04.01.2021 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – Bedřich Köhler (PSG Berani Zlín)

Předseda disciplinární komise ELH Viktor Ujčík se na základě podnětu klubu BK Mladá Boleslav zabýval ve zkráceném řízení zákrokem hráče Bedřicha Köhlera na protihráče Jana Stránského, za který mu byl v utkání BK Mladá Boleslav – PSG Berani Zlín (3. 1. 2020) menší trest za Krosček.

Na základě videozáznamu shledal, že hráč se zákroku dopustil jako třetí v souboji, přičemž při střetu se primárně soustředil na napadení soupeře, který bezprostředně předtím absolvoval souboj s jiným protihráčem. Hráč neučinil nic, aby následky střetu minimalizoval, a při se značným důrazem vedeném zákroku narazil protihráče na hrazeni. Předseda disciplinární komise ELH proto zákrok překvalifikoval na Vražení na hrazení a hráče Bedřicha Köhlera (PSG Berani Zlín), který byl v uplynulých dvou letech dvakrát disciplinárně trestán, potrestal nepodmíněným zastavením činnosti na jedno soutěžní utkání a finanční pokutou ve výši 10 % základní měsíční odměny.

Záznam zákroku najdete na https://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/20202316.

Předseda disciplinární komise ELH se na základě podnětu klubu BK Mladá Boleslav zabýval rovněž jednáním hráče Bedřicha Köhlera ve druhé třetině stejného utkání. Po prostudování videozáznamu dospěl k závěru, že hráč zneužil kontaktu s protihráčem Martinem Pláňkem k tomu, aby se teatrálním pádem na ledovou plochu pokusil ovlivnit úsudek rozhodčích. Kontakt s protihráčovou holí přitom nebyl takové intenzity ani charakteru, aby byl podobný pád (úmyslné pokrčení nohou, rotace) jeho důsledkem. Předseda disciplinární komise ELH vyhodnotil toto jednání jako Nafilmovaný pád nebo přehrávání a hráče Bedřicha Köhlera (PSG Berani Zlín) potrestal finanční pokutou ve výši 10 % základní měsíční odměny.

Záznam situace najdete na https://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/20202317.