20.09.2021 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – Adam Raška (BK Mladá Boleslav)

Předseda disciplinární komise ELH Viktor Ujčík se ve zkráceném řízení zabýval zákrokem hráče Adama Rašky na protihráče Jana Ordoše, za který mu byl v utkání BK Mladá Boleslav – Bílí Tygři Liberec (19. 9. 2021) uložen menší trest za Zásah do hlavy nebo krku.

Na základě videozáznamu shledal, že zákrok byl veden na protihráče, který se ve snaze vyhnout se jinému soupeři pohybem do středu hřiště nacházel ve snížené pozici a zranitelném postavení. Hráč, který si byl tohoto postavení vědom, se rozhodl nehrát kotouč, který k němu po neúspěšné kličce směřoval, ale zpevnil tělo a pravým ramenem zasáhl jednoznačně a primárně protihráče do oblasti hlavy.

Předseda disciplinární komise ELH vyhodnotil zákrok jako Zásah do hlavy nebo krku a hráče Adama Rašku (BK Mladá Boleslav) potrestal nepodmíněným zastavením činnosti na dvě soutěžní utkání. Při stanovení výše trestu přihlédl k tomu, že hráč nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán a že protihráč – přes zranění, které podle zápisu o utkání při střetu utrpěl – zápas dokončil.

Záznam zákroku najdete na https://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/20210956.