25.02.2021 | Tisková zpráva

Rozhodnutí předsedy DK ELH – Adam Musil (Bílí Tygři Liberec)

Předseda disciplinární komise ELH Viktor Ujčík se na základě podnětu klubu HC Škoda Plzeň zabýval zákrokem hráče Adama Musila na protihráče Filipa Suchého, za který mu byl v utkání HC Škoda Plzeň – Bílí Tygři Liberec (24. 02. 2021) uložen menší trest za Pozdní dohrání.

Na základě videozáznamu dospěl k závěru, že hráč vedl svůj zákrok na protihráče, který nebyl v držení kotouče. Před zákrokem se neodrazil a v době střetu držel ruce u těla, zneužil však zranitelného postavení protihráče, který zásah vzhledem k časové prodlevě po odehrání kotouče neočekával.

Předseda disciplinární komise zákrok kvalifikoval jako Pozdní dohrání a hráče Adama Musila (Bílí Tygři Liberec) potrestal nepodmíněným zastavením činnosti na jedno soutěžní utkání, přičemž přihlédl k tomu, že hráč nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán.

Záznam zákroku najdete na https://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/20203062.

Předseda disciplinární komise ELH se na základě podnětu klubu HC Škoda Plzeň zabýval rovněž zákrokem hráče Jakuba Rychlovského na protihráče Filipa Suchého ve stejném utkání. V tomto případě shledal, že zákrok byl veden na protihráče, který byl v přímém držení kotouče, se záměrem ho atakovat a v situaci, kterou lze kvalifkovat jako „třetí hráč v souboji“. Protihráč nicméně žtratil stabilitu již v předchozím souboji a padal, aniž by se ho přijíždějící hráč rukama dotkl.

Předseda disciplinární komise ELH proto řízení s hráčem Jakubem Rychlovským (Bílí Tygři Liberec) zastavil.

Záznam zákroku najdete na https://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/20203061.