30.09.2021 | Tisková zpráva

Rozhodnutí DK ELH – Vondráček (K. Vary), rozhodnutí předsedy DK ELH – Roman Vráblík (Č. Budějovice)

Disciplinární komise ELH (Viktor Ujčík, Tomáš Jelínek, Petr Kadlec, Libor Procházka) se zabývala odporem podaným Tomášem Vondráčkem (Karlovy Vary) proti rozhodnutí, kterým mu byl uložen trest nepodmíněného zastavení činnosti na 3 utkání a pokuta ve výši 10 % základní měsíční odměny za přestupek Bitka v utkání Zlínu – Karlovým Varům.

Po projednání případu konstatovala, že hráč se do šarvátky zapojil z hráčské lavice v přerušené hře, atakoval čárového rozhodčího, který se snažil šarvátku přerušit a ve svém nepřípustném jednání pokračoval, ačkoli byl protihráč vázán konfliktem s dalším soupeřem. Jako polehčující skutečnost komise uznala to, že na ledovou plochu naskočil v situaci, kdy ji opouštěl spoluhráč Jakub Flek, kterého měl nahradit.

Disciplinární komise ELH původní rozhodnutí zrušila a hráče Tomáše Vondráčka (HC Energie Karlovy Vary) potrestala nepodmíněným zastavením činnosti na 2 soutěžní utkání a finanční pokutou ve výši 10 % základní měsíční odměny. Do doby trestu se započítává utkání HC Dynamo Pardubice – HC Energie Karlovy Vary (28. 9. 2021), ve kterém nemohl nastoupit.

Záznam situace najdete na https://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/20211041.

Předseda disciplinární komise ELH Viktor Ujčík potrestal finanční pokutou ve výši 10 % základní měsíční odměny hráče Romana Vráblíka (HC Motor České Budějovice) za nesportovní chování, kterého se dopustil tím, že v utkání HC Dynamo Pardubice – HC Motor České Budějovice (24. 9. 2021) po inkasované brance verbálním způsobem napadal hlavního rozhodčího a odstrčil ruku čárového rozhodčího, který se snažil jako kontaktu s kolegou zabránit.