19.11.2020 | Tisková zpráva

Rozhodnutí DK ELH – Ševc (Mladá Boleslav), Dujsík (Olomouc)

Předseda disciplinární komise ELH Viktor Ujčík se ve zkráceném řízení zabýval jednáním hráče Martina Ševce, za které mu byl v utkání BK Mladá Boleslav – Bílí Tygři Liberec (15. 11. 2020) uložen osobní desetiminutový trest za Nesportovní chování.

Na základě videozáznamu shledal, že hráč se potom, co soupeř vstřelil v prodloužení vítěznou branku, rozjel k vymezenému území rozhodčích, kde slovně napadl jednoho z nich a následně mrštil hůl k hráčské lavici. Předseda DK ELH přihlédl k tomu, že hráč Martin Ševc (BK Mladá Boleslav) byl v posledních dvou letech za podobný přestupek potrestán napomenutím a uložil mu finanční pokutu ve výši 5 000 Kč za Nesportovní chování.

Předseda disciplinární komise ELH se ve zkráceném řízení zabýval rovněž jednáním hráče Tomáše Dujsíka, který v utkání HC Olomouc – PSG Berani Zlín (11. 11. 2020) přijel po inkasované brance do bezprostřední blízkosti hlavního rozhodčího a nepřípustným slovním výpadem včetně teatrální gestikulace protestoval proti jejímu uznání. Na základě videozáznamu vyhodnotil předseda DK ELH jeho jednání jako Nesportovní chování a hráče Tomáše Dujsíka (HC Olomouc) potrestal Napomenutím.