22.02.2021 | Tisková zpráva

Rozhodnutí DK ELH – Andrej Kosticyn (HC Dynamo Pardubice) - odvolání

Disciplinární komise ELH ve složení Viktor Ujčík, Leoš Čermák, Tomáš Jelínek, Petr Kadlec a Libor Procházka se zabývala odvoláním Andreje Kosticyna proti rozhodnutí, kterým mu byl ve zkráceném řízení uložen trest za zákrok na protihráče Davida Musila v utkání HC Dynamo Pardubice – HC Oceláři Třinec.
Po projednání odvolání a prostudování videozáznamu komise původní rozhodnutí – nepodmíněný zákaz činnosti na dvě soutěžní utkání a finanční pokutu ve výši 10 % základní měsíční odměny – potvrdila.

V rozhodnutí mimo jiné uvedla, že zákrok byl veden nikoli čelně, ale ze strany, zcela mimo zorný úhel protihráče a bez jakékoli snahy hrát kotouč. Vzhledem k provedení zákroku, který byl veden vědomě, s velkou intenzitou a nebezpečným způsobem, se neztotožnila s hráčovým názorem, že „čistě atakoval protihráče“. Současně zdůraznila, že další argumenty (skutečnost, že zákrok byl veden na protihráče v držení kotouče, nedošlo při něm k zásahu hlavy nebo krku a protihráč neutrpěl v důsledku zásahu zranění) byly již zohledněny v kvalifikaci přestupku a původním rozhodnutí.