10.01.2021 |

Rozhodnutí DK ČSLH – Radek Duda (Bílí Tygři Liberec)

Disciplinární komise ČSLH se zabývala jednáním trenéra Radka Dudy při utkání Chance ligy HC Benátky nad Jizerou – HC Slavia Praha, které se hrálo 12. 12. 2020. Po slovním konfliktu, který v důsledku tohoto jednání vznikl, byl trenér Radek Duda vykázán pořadatelskou službou ze zimního stadiónu a hráči Petru Vampolovi byl rozhodčími uložen osobní trest do konce utkání.

Na základě přímých svědectví a videozáznamu dospěla disciplinární komise ČSLH k závěru, že konflikt byl jednoznačně vyvolán trenérem Radkem Dudou, a to zvlášť závažným, nepřijatelným a zavrženíhodným slovním napadáním hráče osobního charakteru. Došlo tak ke zjevnému porušení Soutěžního a disciplinárního řádu ČSLH, stejně jako Etického kodexu Unie profesionálních trenérů ČOV.

Disciplinární komise ČSLH potrestala trenéra Radka Dudu zastavením činnosti na dobu devíti měsíců s podmíněným odkladem do 15. 6. 2022 včetně. Na vědomí přitom vzala i sdělení, že klubem mu byla v souvislosti s tímto jednáním na dobu jednoho měsíce zastavena činnost a uložena finanční pokuta, přičemž byl upozorněn, že v případě opakování podobného prohřešku s ním bude rozvázána smlouva.