24.09.2020 | Tisková zpráva

Rozhodnutí DK ČSLH – HC Dukla Jihlava

Disciplinární komise ČSLH se na základě podnětu klubu LHK Jestřábi Prostějov zabývala nezajištěním zdravotní služby při utkání HC Dukla Jihlava – LHK Jestřábi Prostějov, které se hrálo 12. 9. 2020 a došlo při něm ke zranění hráče Michala Gaga.

Na základě podnětu, písemného vyjádření klubu, vlastního šetření a kontroly videozáznamu dospěla k závěru, že k utkání se nedostavil objednaný lékař a vzhledem ke karanténním opatřením ani lékař klubový. První pomoc tak poskytl zraněnému záchranář zdravotnické služby a hráč byl následně převezen do Nemocnice Jihlava.

Disciplinární komise ČSLH konstatovala, že došlo k závažnému porušení ustanovení Technických norem soutěže, ukládajícího pořádajícímu klubu povinnost zajistit při utkání odbornou lékařskou pomoc. Uvedená povinnost byla naplněna pouze částečně. Na druhé straně nedospěla komise ke zjištění, že by klub nepřítomnost lékaře zatajil záměrně. Klub HC Dukla Jihlava chybu uznal, omluvil se za ni a oznámil, že s okamžitou platností přijal opatření, aby se podobná situace nemohla opakovat.

Disciplinární komise ČSLH potrestala klub HC Dukla Jihlava za porušení Technických norem soutěže finanční pokutou ve výši 50 000 Kč a podmínečným uzavřením zimního stadiónu na jedno soutěžní utkání do 30. 4. 2021. Pokud by se podobné provinění v uvedené lhůtě opakovalo, klub by musel toto utkání odehrát ve vzdálenosti minimálně 30 km.