11.05.2021 |

Příprava na MS v para hokeji: Česká reprezentace stále na kempu v Poděbradech

Už jen pět týdnů zbývá do MS v para hokeji v Ostravě. Všechny týmy se sjedou do dějiště světového šampionátu 14. června, včetně toho českého. Závěrečnou soupisku ještě trenér české reprezentace nezveřejnil.

Na Zimním stadionu v Poděbradech zlepšuje svou formu aktuálně devatenáct para hokejistů. Na soupisku může ale trenér Jiří Bříza nominovat jen patnáct hráčů.

Do užšího výběru se zřejmě dostanou vedle stabilních opor týmu také mladí hráči. Para hokejová reprezentace prochází generační obměnou. Na seznamu pro ostravský šampionát se tak objeví i zcela nová jména, zřejmě i šestnáctiletý Alex Ohar. „Limit pro mezinárodní turnaje je právě šestnáct let, a tak chceme do týmu zapojit i naše mladé para hokejisty. Kromě Alexe je ve hře samozřejmě i Václav Hečko nebo Radek Zelinka,“ řekl během otevřeného tréninku trenér české para hokejové reprezentace Jiří Bříza. Rychlý progres nových hráčů motivuje ale i stálé opory reprezentace. „Nováčci se tady zaběhli perfektně, zapadli do týmu a jde na nich vidět, jak každým tím tréninkem jdou výš fyzičkou i na hokejce. My starší musíme o to víc makat,“ řekl útočník české para hokejové reprezentace Zdeněk Krupička.

Reprezentaci čeká brzké stěhování

Český tým se zanedlouho přesune do Ostravy, místa konání mistrovství světa. Zatím ale celé mužstvo trénuje na Zimním stadionu v Poděbradech. „Bylo strašně důležité, že nás město podrželo, a i když na mnoha stadionech už rozpustili led, tak tady se celý tým může dlouhodobě a stabilně připravovat v adekvátních podmínkách,“ dodal šéf Českého para hokeje Jiří Šindler. „My už nyní jednáme se zástupci Českého hokeje o dlouhodobé spolupráci, v tuto chvíli se mluví o tom, že minimálně do paralympiády by tady to zázemí v Poděbradech měli para hokejisté k dispozici,“ přislíbil starosta Poděbrad Jaroslav Červinka.

Češi chtějí před startem MS odehrát přípravné utkání

Česká para hokejová reprezentace by přesto chtěla stihnout do MS v para hokeji Ostrava 2021 alespoň jedno mezinárodní přátelské utkání. „Tréninky jsou teď hodně intenzivní, to je jenom dobře, ale na mistrovství světa se už nemůžeme dočkat a hrozně moc bychom chtěli už hrát,“ řekl Zdeněk Krupička. „Kluci jsou v tréninkovém nastavení strašně dlouho a potřebují si už konečně takzvaně i sáhnout na soupeře. Zatím to vypadá, že bychom mohli odehrát přátelské utkání s Německem,“ dodal trenér reprezentace Jiří Bříza.

Českou para hokejovou reprezentaci na letošním turnaji čeká velmi těžká skupina. První utkání odehraje s Jižní Koreou. V dalších zápasech se pak Češi střetnou s týmy USA a Kanady.

Více informací o para hokejové MS najdete na oficiálním webu akce.

Galerie