28.01.2020 | Tisková zpráva

Reprezentace bude na Beijer Hockey Games obhajovat loňské prvenství

Švédský turnaj se hrál poprvé již v roce 1980, součástí seriálu Euro Hockey Tour se stal v roce 1997. Jeho nejúspěšnějším účastníkem jsou hokejisté Švédska (12 prvenství), Finsko ho vyhrálo sedmkrát, Rusko resp. Sovětský svaz šestkrát, Česká republika resp. Československo třikrát (1980, 1994, 2019) a Kanada jednou.

Výběr trenéra Miloše Říhy bude na obhajovat nejen prvenství z loňského ročníku, ale i první příčku v průběžné tabulce seriálu Euro Hockey Tour. Z nominovaných hráčů se loňských Beijer Hockey Games zúčastnili Roman Will, obránci Jakub Krejčík s Davidem Musilem a útočníci Tomáš Filippi, Jan Kovář, Radan Lenc, Matěj Stránský, Martin Zaťovič, Hynek Zohorna a Radim Zohorna. Nejužitečnějším hráčem turnaje byl vloni vyhlášen útočník Jan Kovář, který se stal s obráncem Petrem Zámorským i členem all stars týmu.

Reprezentace se sejde v pondělí 3. února 2020 v Praze a připravovat se bude na zimním stadiónu v Edenu. Ve středu 5. února odcestuje do Stockholmu, kde se v místní Globen Areně ve čtvrtek 6. února střetne s domácím Švédskem, v sobotu 8. února s Finskem a v neděli 9. února s Ruskem.