26.02.2012 | Petr Studnička

Regionální výběry ČSLH hráčů do patnácti let

Ve dnech 5. – 8. dubna 2012 uspořádá ČSLH kemp tří regionálních výběrů hráčů ročníku narození 1997 a mladších (týmy „Západ“, „Střed“ a „Východ“). Akce se bude konat v Liberci a její termín byl zvolen v závislosti na termínech dalších hokejových akcí (MČR 8. tříd a ml. dorostu a MS hráčů do 18 let). Kromě tří výběrů ČSLH je přizván také ruský tým – výběr hráčů petrohradské oblasti. Namísto loňského Lekov Cupu se tak letos téměř 60 vybraných hráčů sejde na akci, kde během čtyř dnů absolvují dopolední tréninky a odehrají tři náročná utkání.
Nominace hráčů do 3 regionálních výběrů bude zveřejněna 29. února. Uskuteční se na základě výkonů hráčů v hokejovém turnaji na Olympiádě dětí a mládeže 2012 a také v dlouhodobé soutěži ve svých oddílech. Hráče hodnotilo celkem 21 pozorovatelů včetně trenérů krajských výběrů. Dubnová akce bude prvním krokem při postupném výběru hráčů do nově se tvořícího reprezentačního týmu do 16-ti let. Stejně jako v loňském roce budou následovat letní přípravné kempy, kterých se zúčastní širší kádr hráčů. Letní přípravné kempy jsou plánovány na květen a červen.

Trenéry jednotlivých týmů byli jmenováni: Jaroslav Liška, Jan Šťastný (tým „Západ“), Radek Ťoupal, Josef Beránek (tým „Střed), René Mucha, Tomáš Sršeň (tým „Východ).