30.10.2022 |

Projekt ženského hokeje Future Olympians má za sebou první akci

Český hokej oficiálně spustil v rámci ženského hokeje nový projekt s názvem Future Olympians. Pilotní akce tohoto projektu proběhla v Liberci, kam se sjelo třicet hokejistek ročníků 2007, 2008 a 2009. Dlouhodobou vizí projektu pak je zapojit co nejvíce klubů po celé České republice do organizace a dění dívčího hokeje.

První akce Future Olympians se zúčastnili za organizační úsek např. trenér Dušan Andrašovský a také předsedkyně komise ženského hokeje Tereza Sadilová. "Projekt Future Olympians je prvním stavebním kamenem celkové nové koncepce ženského hokeje v České republice. Velké díky patří krajům, které nám se spuštěním projektu moc pomáhají," řekla Sadilová s tím, že smyslem projektu je mimo jiné vytvořit databázi mladých hráček, která doposud chyběla. "Musím říct, že jsme už díky této první akci reálně měli možnost vidět holky, které v nejbližší době velmi pravděpodobně zařadíme do širší nominace české reprezentace žen do 16 let," dodala.

Stejný pohled na Future Olympians má i kouč Dušan Andrašovský. "Projekt by reprezentačním trenérům ženského hokeje u nás měl ukázat hráčky, které jsme doposud neměli možnost vidět a které mají potenciál hrát za reprezentační výběry," pokračoval Andrašovský, který mimo jiné působí v roli hlavního kouče národního týmu žen do 18 let. "Máme tu tedy holky od 13 do 15 let, které by v budoucnu mohly oblékat reprezentační dres," dodal.

Kromě Dušana Andrašovského se na ledě objevili i trenér národního týmu žen do 16 let Jan Lucák s jeho asistentem Martinem Cimrmanem a také trenér gólmanek Dalimil Svoboda.

Tréninky na ledě byly rozděleny do dvou fází. "Do té první jsme zařadili především herní cvičení, protože na těch nejvíce poznáte dovednosti a herní inteligenci jednotlivých hráček. V druhém bloku na ledě jsme potom hráčky rozdělili na dva týmy a sehrály modelový zápas," řekl Andrašovský.

Termíny další akcí Future Olympians v roce 2022:

  • Čtvrtek 24. 11. 2022: skupina střed (Milevsko)
  • Čtvrtek 8. 12. 2022: skupina východ (Český Těšín)

Více o projektu Future Olympians zde.

Galerie