08.10.2021 | Tisková zpráva

Projekt Výchova talentované mládeže pokračuje dalším ročníkem

Český hokej odstartoval další ročník projektu Výchova talentované mládeže (VTM) pro hráče v kategoriích U14 a U15.

Hokejisté ročníků 2007 a 2008, vybraní na základě výkonnosti, jejich přístupu k hokeji a školního prospěchu, absolvují v rámci projektu pod vedením zkušených skills trenérů, regionálních trenérů a trenérů krajských výběrů tréninky a zápasy mezi krajskými výběry. Součástí srazů jsou rovněž testy, prováděné odborníky z Fakulty tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy.

V první části sezóny se kempy uskuteční ve čtyřech termínech vždy na sedmi zimních stadiónech, ve druhé části se dvakrát setkají výběry západu, středu a východu, v závěru sezóny vyvrcholí projekt kempy pro výběry Čech a Moravy.

Cílem projektu je pomoci hráčům s přechodem do akademií a nejmladší reprezentace U16, zajistit jim kvalitní nadstavbovou přípravu včetně nácviku speciálních dovedností a vytvořit prostor pro srovnání s nejlepšími vrstevníky. Pravidelně pořádané srazy umožňují pracovat s talentovanou mládeží na co nejvyšší úrovni. Součástí kempů jsou také cvičení pro brankáře nebo výměna zkušenosti mezi trenéry svazu a krajů.

Obsah tréninků dovedností koordinuje Tomáš Pacina, hlavní skills trenér Českého hokeje, hlavním manažerem projektu VTM je Michal Razým.