15.10.2019 | Tisková zpráva

Projekt VTM doplní tréninky speciálních dovedností

V rámci projektu Českého hokeje Výchova talentované mládeže (VTM) vznikla skupina trenérů hokejových dovedností, spolupracující s uznávaným odborníkem Tomášem Pacinou, který působí jako skills coach v Portland Winterhawks. Členy skupiny jsou i známí extraligoví hráči a reprezentanti jako Václav Nedorost, Michal Broš, David Moravec, Tomáš Kucharčík nebo Dušan Andrašovský.

Tomáš Pacina (1968) vedl v letech 2007–2017 předsezónní kempy NHL, kterých se účastnili mimo jiné Sidney Crosby, Patrik Kane nebo John Tavares, jako skills coach působil v letech 2001–2016 v klubech New York Rangers, Florida Panthers, Montreal Canadiens, Pittsburgh Penguins i u reprezentace Kanady, byl osobním trenérem Jerome Iginly. Poradenství, které v rámci projektu VTM trenérům hokejových dovedností, profesionálním trenérům a trenérům Akademií Českého hokeje poskytuje, zahrnuje ukázky speciálních tréninků, natáčení metodických videí nebo odborné semináře a workshopy, připravují se i stáže v zámoří. Při pobytech v České republice přednáší i pro Český olympijský výbor nebo Fakultu tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy.

Projekt VTM je určen pro dvanáctileté až patnáctileté hokejisty. Tvoří ho krátkodobá soustředění vybraných hráčů z jednotlivých krajů, zápasy a turnaje krajských výběrů. Od roku 2015, kdy byl zahájen, jím prošlo zhruba 5 600 hráčů (včetně například Martina Nečase, Martina Kauta nebo Jakuba Škarka), kteří se zúčastnili téměř 1 750 denních soustředění a 200 turnajů. Účast v projektu motivuje žákovské hokejisty k vyššímu tréninkovému úsilí, při trénincích, zápasech a turnajích se mohou porovnávat s nejlepšími vrstevníky. Pro více než padesátku trenérů, kteří je na soustředěních a turnajích VTM vedou, vytváří projekt prostor pro výměnu zkušeností včetně novinek, které uplatňují ve svých klubech.

Galerie