26.08.2020 | Tisková zpráva

Programy reprezentací U16, U17 a U18 doplní krátká soustředění

Vzhledem k dopadům pandemie, omezením mezinárodního styku a zrušení některých turnajů začne Český hokej pořádat pro mládežnické výběry krátké srazy i mimo oficiální reprezentační přestávky. Hráči reprezentací U16, U17 a U18 se tak budou od září scházet během sezóny na třídenních kempech.

„V situaci, kdy řada akcí byla nebo ještě bude zrušena, musíme pro členy mládežnických reprezentací připravit náhradní program,“ uvedl šéftrenér Českého hokeje Filip Pešán. „Srazy nebudou sloužit pouze k tréninkům, ale hráče na nich chceme na ledě, u videa a při pohovorech připravovat na styl hry, kterým se potom budeme v mezinárodní konkurenci prezentovat.“

S cílem minimalizovat rizika nákazy a jejího přenosu budou při srazech dodržována nadstandardní hygienická opatření včetně povinného testování, prováděného na náklady Českého hokeje. Všichni hráči a členové realizačních týmů se budou před začátkem srazu prokazovat nejvíce tři dny starým potvrzením o výsledku testu a testováni budou rovněž na konci kempu s tím, že do klubových aktivit se budou moci zapojit teprve potom, co obdrží – zpravidla následující den – vyrozumění o negativním výsledku.