28.05.2023 | Tisková zpráva

Přesunutí Síně slávy českého hokeje

Síň slávy českého hokeje se přesouvá a nadále nebude v prostorech Galerie Harfa. K uzavření hokejové výstavy ve Vysočanech dojde v pondělí 29. května 2023. V současné chvíli probíhají jednání o novém umístění, nová kamenná síň slávy by měla být otevřena nejpozději v březnu následujícího roku.

Kromě ní vznikne i virtuální síň slávy, která bude schopna pojmout více unikátních hokejových artefaktů, protože nebude omezena prostorem. Dosavadní výstava ale nezanikne úplně.

Hlavním důvodem pro uzavření současné síně slávy je ekonomická nevýhodnost aktuálního nastavení projektu. Cílem nové Síně slávy českého hokeje je pokračovat v důstojném reprezentování historie českého hokeje, zároveň ale bez enormního zatěžování rozpočtu ČSLH. Tento krok zároveň výrazným způsobem pomůže k naplnění cíle svazu sestavovat vyrovnaný rozpočet, tak jak mu to předepisují stanovy Českého svazu ledního hokeje.

„Současná Síň slávy českého hokeje byla prvním takovým projektem, který Český hokej měl, a proto byla zdigitalizována ve 3D a bude uchována,“ říká člen výkonného výboru Bedřich Ščerban. „Zároveň ji budeme moci nabídnout fanouškům online k nahlédnutí,“ dodává.

Virtuální Síň slávy českého hokeje vzniká v návaznosti na novou digitální strategii Českého hokeje. „Virtuální síň slávy vnímám jako velmi důležitý krok z mnoha důvodů,“ konstatuje prezident Českého hokeje Alois Hadamczik. „Přenesením historického odkazu pomocí digitální podoby artefaktů jsme schopni přiblížit mimořádné historické momenty i mladé generaci hokejových fanoušků. V budoucnu by navíc mělo dojít i k propojení s připravovanou aplikací Českého hokeje a s naší novou webovou stránkou,“ uzavírá Alois Hadamczik.

Již prodané vouchery na vstup do původní Síně slávy českého hokeje bude možné v nové kamenné síni slávy uplatnit ve chvíli, kdy bude v příštím roce otevřena.

Další informace jsou k dispozici na webu Síně slávy českého hokeje.