09.09.2021 |

Po roční pauze startuje para hokejová liga

O tomto víkendu se uskuteční první kolo základní části České para hokejové ligy, do které se zapojí šest tuzemských klubů. Téměř po roce se tak na led vracejí para hokejisté. Loňská sezóna byla kvůli koronavirové krizi předčasně ukončena.

I proto novou sezónu vyhlížejí para hokejisté s nadšením, ale zároveň velkou nejistotou. Tréninkový výpadek kluby dohánějí do poslední chvíle. Žraloci z Karlových Varů trénují na ledě intenzivně od července. V průběhu srpna pak para hokejisté absolvovali týmové soustředění v Chomutově. Od září pak navýšil karlovarský realizační tým počet tréninků na ledě na dva týdně. „Máme značně mladší tým. Do první klubové para hokejové sezóny v kariéře nastoupí za nás dvacetiletý Patrik Sedláček, kromě něj se díky přípravě s národním týmem během zákazu klubové činnosti fantasticky zlepšili šestnáctiletý Filip Veselý a čerstvý držitel Zlaté hokejky Radek Zelinka. Pro náš klub je to období generační obměny,“ dodal ke složení týmu nový trenér SKV Sharks Karlovy Vary a para hokejový matador Miroslav Hrbek.

Olomoučtí Kohouti ladili formu během srpnového Mezinárodního parahokejového turnaje Olomouc Cup 2021. Na Hanou přijely týmy z Norska, Polska, Finska nebo para ligového Havířova. Právě dva domácí celky změřily síly v souboji o třetí místo turnaje. A radovali se právě domácí para hokejisté, kteří v rozhodujícím zápase porazili Havířov 2:0.

Pardubice se naopak i v závěru příprav na novou sezónu potýkají s rozsáhlou marodkou. Mimo hru jsou zatím tři pardubičtí para hokejisté ze základní sestavy. „Najeli jsme konečně na klasický tréninkový režim, který je ale přizpůsoben reprezentačním kempům. Trénujeme každý čtvrtek večer. Doufáme, že si zahrajeme všechna kola ligy, protože to je to nejdůležitější, aby kluci mohli sportovat a sportem si zlepšovali psychično a duševno,“ řekl trenér SHK Mustangové Auto IN Michal Tereska.

Česká para hokejová liga startuje v sobotu zápasy HC Sparta Praha sledge hokej a SHK LAPP Zlín, do Karlových Varů vyráží hráči Havířova a pardubičtí Mustangové přivítají na svém ledě v sobotu i neděli hráče Olomouce. Druhé kolo proběhne hned v neděli. Žraloci budou hostit Zlín a Sparta Praha Parahokej Havířov.

Další informace najdete na webu Českého para hokeje.

Rozpis soutěže naleznete zde.