20.01.2021 | Tisková zpráva

Počty účastníků v nejvyšších mládežnických soutěžích se výrazně sníží

Nejvyšší mládežnické soutěže čeká po příští sezóně zúžení počtu účastníků. Podle usnesení výkonného výboru Českého hokeje z prosince 2019 proběhnou tak, aby na základě jejich výsledků nastupovalo v sezóně 2022/23 v nejvyšší juniorské soutěži 14 a v nejvyšší dorostenecké soutěži 24 účastníků.

Podmínkou účasti nebude status Akademie ČH, přičemž po dosažení cílového stavu bude napříč soutěžemi uplatněn princip přímého postupu a sestupu.

Z nejvyšší juniorské soutěže, která bude mít v příští sezóně při neúčasti klubu EC Red Bull Salzburk 19 účastníků, sestoupí pět nejhorších celků přímo a tým na čtrnácté příčce bude účast obhajovat v baráži s vítězem druhé nejvyšší soutěže.

Z nejvyšší dorostenecké soutěže, která bude mít v příští sezóně 30 účastníků, sestoupí šest nejhůře umístěných celků přímo, zatímco týmy, které se umístí na třiadvacáté a čtyřiadvacáté příčce, budou účast obhajovat v baráži s nejlepšími družstvy nižší soutěže.

Z druhé nejvyšší juniorské soutěže, která bude mít v příští sezóně 12 účastníků, sestoupí tři nejhůře umístěné celky přímo a týmy, které se umístí na osmé a deváté příčce, čeká baráž se dvěma nejlepšími z nižší soutěže. Od sezóny 2022/23 bude v soutěži nastupovat vzhledem k počtu sestupujících z nejvyšší juniorské soutěže 14 mužstev.

Informace o zúžení počtu účastníků v nejvyšších soutěžích mužů najdete zde.