03.10.2021 | Tisková zpráva

Po koronavirové přestávce znovu proběhl Týden hokeje

Týden hokeje, který proběhl na konci září 2021 ve 156 klubech, přilákal na zimní stadióny v celé České republice 3 500 dětí s rodiči. „Máme radost, že i po roce a půl trvající přestávce způsobené protiepidemickými opatřeními se zářijové akce zúčastnil podobný počet dětí jako v podzimním termínu v předchozích letech. Zároveň bychom chtěli poděkovat klubům za pečlivou přípravu akcí a partnerům projektu za podporu,“ uvedl v této souvislosti projektový manažer Českého hokeje Pavel Landa.

Děti, které se akce zúčastnily, si mohly pod dohledem zkušených trenérů vyzkoušet první krůčky na ledě, spolu s rodiči si prohlédly trénink starších kategorií, připraveny pro ně byly nejen zajímavé hry, ale i drobné dárky s hokejovou tématikou. Nejvíce dětí (54) přišlo na akci v HK Autocentrum Jičín, výrazně nadprůměrnou návštěvnost zaznamenala i MSK Orlová, HC Oceláři Třinec, HC Slavia Praha, PSG Berani Zlín, HC Střelci Jindřichův Hradec, HC Slovan Louny, HK Kroměříž, HC Rokycany nebo HC Strakonice. Na řadě míst podpořily akci osobní účastí známé hokejové osobnosti jako Petr Nedvěd v Letňanech, Roman Polák ve Vítkovicích, Milan Chalupa v Pelhřimově, Rostislav Vlach v Šumperku, Michal Mikeska v Poličce nebo Radim Skuhrovec v Mostě.

Týdny hokeje, kterých se již zúčastnilo více než 30 000 dětí, zprostředkovávají dětem a rodičům první kontakty s ledním hokejem. Jsou součástí projektu Pojď hrát hokej, který pomáhá klubům s nábory a propagací ledního hokeje. V rámci projektu získávají kluby mimo jiné i bezplatnou výstroj pro nejmenší hokejisty nebo finanční prostředky na profesionální trenéry mládeže. Počet klubů, které se informační a náborové akce Týden hokeje účastní, vzrostl z 25 na 156, počet profesionálních trenérů mládeže financovaných z prostředků Českého hokeje z 21 na 129 a klubům byla již rozeslána bezplatná výstroj pro nejmenší hokejisty v hodnotě přes 100 milionů Kč.

Nejbližší Týden hokeje proběhne 24. – 30. ledna 2022. Více informací na www.pojdhrathokej.cz.