09.12.2021 | Tisková zpráva

PlayStation/Xbox: IIHF součástí hry NHL 22

Hráče na konzolích PlayStation nebo Xbox z celého světa si budou moct nově zahrát za své oficiální národní týmy. Hra NHL 22 totiž poprvé v historii nabízí možnost poměřit své síly ve virtuálním hokejovém světě s oficiální licencí IIHF.

Na základě licenční smlouvy s IIHF a jejími členskými národními asociacemi učinila EA SPORTS z NHL 22 skutečně globální zážitek, který je nyní k dispozici jako součást nejnovější aktualizace nejznámější a zároveň nejoblíbenější hokejové hry.

V rámci NHL 22 byly aktualizovány všechny dresy národních seniorských týmů, aby dodaly prostředí hry ještě realističtější vzhled a vylepšily tak herní zážitek. Brzy pak hráče čekají další novinky. Vůbec poprvé v historii se součástí hry ze série EA SPORTS stanou ženské týmy. Na ženském šampionátu budou mít fanoušci možnost reprezentovat ikony jako Hilary Knight z USA, Marie-Philip Poulin z Kanady, Jenni Hiirikoski z Finska a mnohé další. Update s Mistrovstvím světa IIHF v ledním hokeji žen i mužů bude k dispozici od ledna 2022.

Celkem bude v NHL 22 zastoupeno 24 členských národních asociací IIHF, další přibydou v dalších dílech. „IIHF a její národní členské asociace jsou rády, že mohou být součástí nejlepší světové hokejové videohry,“ řekl prezident IIHF Luc Tardif. „Ještě více nás těší, že fanoušci budou mít šanci hrát nejen za své oblíbené reprezentanty, ale i za reprezentantky,” dodal.

„S výhledem do budoucna IIHF a její partneři věří, že toto spojení přinese i další příležitosti propagace ledního hokeje prostřednictvím esportu. Zařazení ženských národních týmů do NHL 22 jako součást obsahu IIHF bude pro franšízu důležitým momentem v její snaze o zobrazení rozmanitosti hokejové komunity,“ řekl Sean Ramjagsingh, viceprezident a generální ředitel EA SPORTS. „Jsme hrdí na to, že se v NHL 22 poprvé představí ženské reprezentantky, stejně jako vycházející hvězdy národních juniorský týmů,” dodal.

Chcete-li se o spojení s IIHF dozvědět více, podívejte se na webové stránky zde a na nový trailer zde. Mimo jiné se v NHL 22 objeví i řada funkcí, na které fanoušci dlouho čekali: Sdílení soupisek a migrace obsahu HUT (Hockey Ultimate Team). Sdílení soupisek umožní fanouškům nahrávat vlastní sestavy a stahovat soupisky vytvořené dalšími hráči. Migrace obsahu HUT umožní fanouškům, kteří začali hrát na konzolích předchozí generace, jednorázově přenést hodnotu svého HUT a dosažený pokrok do NHL 22 pro PlayStation 5 a Xbox Series X|S.

NHL 22 je nyní k dispozici na PlayStation®5, Xbox Series X|S, PlayStation®4 a Xbox One. Pro více informací o EA SPORTS NHL navštivte www.easports.com/NHL.