14.11.2022 |

Para hokejové rozvojové kempy vyrazily do extraligových měst po celé ČR

První zastávkou tour para hokejových rozvojových kempů po celé ČR se stalo Kladno. V prvním sklouznutí začínající hráče a hráčky přišly podpořit legendy ledního sportu Jaromír Jágr a Zdeněk Krupička. Jak se na saních udržet, zatáčet nebo jak se pohybovat s pukem, radili začátečníkům i hráči české para hokejové reprezentace.

Kryštof, Sára, Ondra, Šimon. Čtyři stateční, kteří navzdory svému handicapu chtějí sportovat a pořádně na sobě zamakat. Proto se přihlásili na výzvu Českého para hokeje Hledáme nové talenty! Možnost prvního sklouznutí využili na ledě extraligového Kladna. „O nohu jsem přišla nedávno, po nehodě. Teď teprve zjišťuju kde a jak můžu sportovat. Zkouším běhat, zaujal mě i parahokej, tak jsem si řekla, že do toho sednu,“ řekla dvacetiletá Sára Brandtová. Od organizátorů kempu přitom dostala veškeré nutné vybavení a na ledě ji vedli ti nejpovolanější. „Začátky jsou fakt složité. Jen udržet rovnováhu na saních je náročné. Je ale skvělé, že tyhle kempy jsou, protože tady se nováčkům věnuje spousta lidí, kustod, trenéři, kteří poradí, co a jak, aby to tak nebolelo,“ řekl parahokejista Zdeněk Krupička, který cenné rady trpělivě předával všem zájemcům po celou dobu tréninku.

O poznání lépe si na ledě vedl Ondra Černý. Hrával hokej, kvůli rakovině přišel o nohu, ale rozhodně to na ledě nevzdává. Naopak, v parahokejové sledgi už se na ledě Kladna sebevědomě proháněl. Pro rady si ale přeci jen přijel ke střídačce, kde ho sledoval jeho idol Jaromír Jágr. „Všichni tihle hráči mají můj obrovský respekt. Je skvělé, že i ti, kteří neměli tolik štěstí, jako my zdraví, mají možnost dál sportovat,“ obdivoval hráče na ledě Jaromír Jágr. „Já se na té sledgi skoro ani neudržel, když jsem to zkoušel, Ondro, držím ti moc palce,“ podpořil Jágr Ondru na ledě.

Čtyřdenní program Parahokejového rozvojového kempu v Kladně pokračuje. Nováčci budou pokračovat v trénincích na ledě, s trenéry české parahokejové reprezentace Jakubem Novotným a Jiřím Břízou proberou ale i parahokejové zajímavosti a pravidla v rámci společné teoretické přípravy. Tour pak pokračuje do dalších extraligových měst. Už v lednu proběhne další zastávka u libereckých Tygrů. Začít s para hokejem nebylo nikdy jednodušší! Stačí si najít další zastávku Parahokejového rozvojového kempu a přihlásit se na talent@parahockey.cz!

Více informací najdete parahockey.cz.