06.06.2020 |

Para hokejová reprezentace už trénuje zase na ledě

Sezóna 2019/2020 sice skončila české para hokejové reprezentaci kvůli koronavirové krizi mnohem dříve, o to rychleji ale začala ta nová. Místo obvyklého podzimu vyjeli hráči na led zimního stadionu v Nymburku už začátkem června.

„Po dvou měsících jsme se sešli a všichni jsme byli zrezlí a ztuhlí,“ komentoval s úsměvem brzký start sezóny po dlouhé pauze asistent reprezentačního trenéra para hokejistů Jan Szturc. Hráči si po suchých online trénincích, které probíhaly pravidelně během koronavirové krize, potřebovali na led opět zvyknout. „I ti kluci, kteří fakt na sobě poslední měsíce makali doma, uznali, že ten start byl náročný. Museli jsme si holt led zase osahat, ale třeba i zkontrolovat veškeré naše vybavení a seřídit výstroj,“ dodal Jan Szturc. Míček, který hráči používali v domácí přípravě, ale para hokejisté s radostí zahodili a konečně si zahráli opět s pukem.

Do pravidelné přípravy se zapojili nejen reprezentační hráči, ale také nováčci týmu. Kromě návratu na ledovou plochu oblékli také zbrusu nové tréninkové dresy. A para hokejovou reprezentaci čekají i další novinky. „Chceme změnit zažitý rytmus tréninků, na který byli doposud hráči zvyklí. Je to dáno i tím, že budeme mít delší sezónu a nechceme, aby hráči spadli do stereotypu. Naopak, zavedeme několik nových tréninkových složek a hráčům tak přípravu zpestříme,“ nastínil chystané změny v přípravě para hokejové reprezentace asistent trenéra Szturc.

Přes léto bude proto reprezentační kemp v Nymburku probíhat méně tradičně. Jeden trénink na ledě denně doplní třeba nová cvičná střelnice, bazén, ale i upravená crossfitová funkční posilovna či aktivity, které byste v běžné přípravě para hokejistů hledali jen těžko. „Cílem je, abychom víc náš tým utužili. Chystáme proto teambuilgingové aktivity, které nebudou tak úplně probíhat na ledě. Hráči si vyzkoušejí třeba turnaj v minigolfu nebo chceme, ať si zahrají baseball. Budou mít tak mnohem komplexnější přípravu, než kdy dříve,“ dodal k novinkám Jan Szturc.

Více informací a fotografií najdete na webu Českého para hokeje.