17.03.2019 | David Jahoda

Para hokejisté Zlína jsou mistry republiky

První zápas finále České para hokejové ligy sice Zlínští nezvládli, ovšem ve druhém zápase vyrovnali a ve třetím rozhodujícím si došli pro pátý titul v řadě! Celkově vyhráli už pošesté. Poražená Studénka bere stříbro, bronz po dvou vítězstvích nad Spartou připadl Mustangům z Pardubic.

První nezdar se zlínskými sledge hokejisty nezamával. Jakmile se finálová série přesunula na jejich led, nedali Studénce šanci a dokráčeli si pro další úspěšnou obhajobu mistrovského zlata. Jak druhý, tak třetí zápas finále vyhrál Zlín poměrem 5:0.

„Je to úžasné, dokázali jsme něco, co se ještě nikomu nepodařilo. Myslím, že jsme odehráli ještě lepší zápas než v sobotu. I když to tak možná nevypadá, soupeř nás hodně potrápil,“ nechal se pro klubovou televizi SHK LAPP Zlín slyšet útočník Martin Joppa.

„Tahle sezona byla nejnáročnější ze všech. Byli tu zahraniční hráči, liga se hodně vyrovnala. Myslím, že tohoto titulu si můžeme vážit ze všech nejvíc,“ prohlásil kapitán vítězného týmu Marian Ligda po pátém po sobě jdoucím titulu.

Série o bronz byla na rozdíl od té finálové rozhodnuta už po dvou duelech. Poté, co si Mustangové z Pardubic odvezli z hlavního města fotbalovou výhru 1:0, vyhráli na svém ledě 3:0, a na krk si mohli nechat pověsit bronzové medaile.

„Soupeř přijel ještě více oslabený, než hrál před týdnem doma. Naše taktika byla tak nedopustit to, co bylo v minulém zápase. Jinými slovy, rozhodnout co nejdříve, ne až v poslední minutě, což se naštěstí povedlo,“ řekl pro web Sparty trenér Mustangů Michal Tereska.

Jeho protějšek Jakub Novotný byl rozmrzelý, že jeho mužstvo nedalo v posledních dvou zápasech sezony ani jeden gól. „Pardubice na nás vletěly a pro nás to bylo složité utkání, navíc jsme ze začátku ještě trošku zaspali, takže jsme domácím dovolili hned třikrát skórovat a my jsme na to naopak neodpověděli ani jednou. Bohužel, mrzí mě, že jsme nedali ani jednu čestnou branku, kterou by si za bojovnost mužstvo zasloužilo,“ pravil kouč Pražanů.

Finále

Výsledek druhého zápasu

SHK LAPP ZLÍN HC KES STUDÉNKA 5:0 (2:0, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 3. Z. Hábl (Ligda), 5. Šafránek (D. Hábl), 19. Z. Hábl (Turic, Joppa), 21. D. Hábl (Z. Hábl), 44. Joppa (Ligda, Z. Hábl).
Stav série: 1:1.

Výsledek třetího zápasu

SHK LAPP ZLÍN HC KES STUDÉNKA 5:0 (0:0, 3:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 17. Ligda (Joppa, Z. Hábl), 26. Z. Hábl, 29. Joppa (Ligda), 34. Joppa (Ligda), 36. Šafránek (Korman, Z. Hábl).
Konečný stav série: 2:1.

O bronz

Výsledek druhého zápasu

SHK Mustangové AUTO IN (Pardubice) HC SPARTA PRAHA SLEDGE HOKEJ 3:0 (3:0, 0:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 7. Gajer (Kvoch), 8. Hering, 10. Kubeš (Kořínek).
Konečný stav série: 2:0.

Galerie