29.08.2022 |

Para hokejisté se připravují na IPH CUP

Česká para hokejová reprezentace naskočila do plné přípravy před blížícím se mezinárodním turnajem International Para Hockey Cup, který začíná v Ostravě už 24. září. A první úkol je jasný: dostat se do formy po prázdninové přestávce.

International Para Hockey Cup (IPH CUP) přivede v září do Ostravy opět elitní para hokej. Turnaj se hraje mimo sezónu mistrovství světa. To se v para hokeji koná co dva roky. Týmy tak mají možnost porovnat svůj pokrok, vyzkoušet na ledě nové hráče, a hlavně posouvat společně světový para hokej. Do Ostravy letos míří týmy USA, Kanady, světový výběr Norska, Německa a Slovenska coby společný IPH tým a samozřejmě česká para hokejová reprezentace. Ta přijede do Ostravy ještě týden před turnajem, aby mohla absolvovat společné soustředění s nejlepším para hokejovým týmem planety z USA. „Na to se těšíme úplně nejvíce. Jak realizační tým, tak hráči. Budeme spolu trénovat a jsme zvědaví, kam až nás Američané pustí,“ řekl reprezentační trenér Jakub Novotný. „Nastaví nám vlastně zrcadlo, kam až se můžeme posunout, co konkrétně zlepšovat, jak bychom mohli český para hokej dál posunout,“ dodal Novotný.

Návrat do sledge byl pro parahokejovou reprezentaci ledový. Trenéři naordinovali svým svěřencům před IPH Cupem co nejvíce tréninků na ledě. Zatím jde o vypilování fyzické kondice a posouvání individuálních dovedností. Sestavu pro mezinárodní turnaj v Ostravě trenéři českého nároďáku zatím prozrazovat nechtějí. Rádi by do ní ale zahrnuli talentované nové tváře. „Už teď máme mladé kluky v přípravě s reprezentací, otázkou je, jestli se budou moci zapojit do turnaje v průběhu školního roku,“ komentoval trenér Novotný. Zatím je jasné, že ze zdravotních důvodů s týmem netrénují David Motyčka a Jan Frolík. Do sestavy se ale určitě po letním odpočinku vrátí tvář turnaje Zdeněk Krupička.

Více informací najdete parahockey.cz.