19.09.2019 | Tisková zpráva

Nejmenší hokejisté dostali zdarma výstroj za devět miliónů korun

Český hokej rozeslal v průběhu září 155 klubům, které se věnují výchově nejmenších hokejistů, bezplatnou dětskou výstroj v hodnotě 9,0 miliónů Kč. Celková hodnota zdarma distribuované výstroje tak od roku 2010, kdy byl projekt zahájen, dosáhla již 87,9 miliónu Kč. Roční objemy dodávek vzrostly ve stejném období z 1,7 na 9,0 miliónů Kč a počet klubů, které jsou jejich příjemci, z 92 na 155.

„Cílem projektu Hokejová výstroj nejmenším je umožnit,“ uvedl prezident Českého hokeje Tomáš Král, „aby si hokej mohli bez větších finančních nároků vyzkoušet všichni malí zájemci a pokud se pro něj rozhodnou, zpřístupnit ho i dětem ze sociálně slabších rodin. Projekt spolufinancujeme z výnosů domácího mistrovství světa, přičemž objemy výstroje nejsou zanedbatelné a významně pomáhají klubům při jejich náborových aktivitách i výchově nejmenších hokejistů.“

Projekt „Hokejová výstroj nejmenším“ byl zahájen v roce 2010. Zatímco v letech 2010–2015 dostávaly kluby jednotné, centrálně určené sady, od roku 2016 si mohly vybírat z několika předdefinovaných variant a od roku 2018 mají podle aktuálních potřeb možnost volby ze široké škály výstroje a vybavení. Nabídka zahrnuje jak hráčskou či brankářskou výstroj včetně bruslí, hokejek a chráničů, tak tréninkové pomůcky pro nejmenší hokejisty. V roce 2019 bylo příjemci výstroje rekordních 155 klubů, z nichž 150 je zapojeno v projektu „Pojď hrát hokej“.