26.05.2020 | Tisková zpráva

Nejlepší hráči premiérové sezóny ULLH převzali ocenění v Síni slávy českého hokeje

Síň slávy patřila 27. května 2020 Univerzitní lize ledního hokeje (ULLH). Její zástupci slavnostně předali ocenění nejlepším hráčům premiérového ročníku. Hráčem sezóny byl vyhlášen David Kulich z pražského klubu Engineers.

Univerzitní liga ledního hokeje zakončila první sezónu slavnostním ceremoniálem, při kterém nejlepší hráči převzali individuální ocenění z rukou zástupců ligy, univerzit a partnerů. Premiérový ročník zhodnotil jako první Tomáš Hlaváč, předseda České asociace univerzitního hokeje: „Historicky první sezóna je za námi a jsme velmi rádi, že jsme nakonec mohli předat individuální ocenění i medaile všem hráčům vítězného týmu osobně. Odehrálo se 80 napínavých utkání, ze kterých vzešel mistr ligy. Dva zápasy vysílala Česká televize přímým přenosem a univerzitní bitvy navštěvovaly mnohatisícové návštěvy. Zároveň se nikdo vážně nezranil a o soutěž byl v hokejovém prostředí zájem. Uzavíráme tedy premiérovou sezónu jako úspěšnou.“

Jako úspěšný projekt českou univerzitní soutěž ocenil i JUDr. Tomáš Král, prezident Českého hokeje i Jana Obermajerová, předsedkyně představenstva společnosti BPA sport marketing, která je marketingovým partnerem celého projektu.

Mezi hosty byla také předsedkyně České asociace univerzitního hokeje PaeDr. Ivana Ertlová, které pozitivně zhodnotila Univerzitní hokejovou ligu jako pilotní projekt dlouhodobých univerzitních soutěží s velkým mediálním dosahem, který může být vzorem i pro další kolektivní sporty.

V jednotlivých kategoriích byli oceněni:

Nejlepší brankář - Aleš Příhoda (Engineers Prague)
Nejproduktivnější hráč - Marek Kovalski (BO Ostrava Vítkovice Steel)
Nejlepší obránce - Dominik Havelka (UK Hockey Prague)
Nejlepší nováček - Jan Kalus (HC Masaryk University)
Nejlepší útočník - Tomáš Vochozka (Black Dogs Budweis)
Nejlepší trenér - David Oulík (Black Dogs Budweis)
Nejlepší manažer - Daniel Jochman (VUT Cavaliers Brno).

Hlavní individuální ocenění pro nejužitečnějšího hráče sezóny obdržel hráč mistrovského týmu David Kulich (Engineers Prague).

Vítězem prvního ročníku je tým Engineers Prague, jež reprezentuje tři pražské univerzity VŠE, ČVUT a ČZU.

Kapitán vítězného celku převzal mistrovský pohár a hráči obdrželi zlaté medaile.

Po udělení cen následovalo neformální setkání všech zúčastněných v příjemně hokejovém prostředí Síni slávy, kterého se účastnil rektor Karlovy Univerzity prof. Tomáš Zima nebo jeden z trenérů reprezentačního univerzitního týmu Mgr. Jakub Havel. Nechyběli také zástupci hlavních partnerů soutěže společnosti Tipsport a Kaufland. Manažer sponzoringu generálního partnera soutěže Martin Ptáčník uvedl: „Společnost Tipsport, vnímá Univerzitní hokejovou ligu jako zajímavý projekt, který doplňuje široké spektrum sportovních akcí, které podporujeme. Nabízí nám také zpestření nabídky pro sázkaře, kteří ji už v prvním ročníku soutěže často využívali a navíc zápasy univerzitní hokejové ligy byly také v nabídce TV Tipsport a jejich sledovanost nás příjemně překvapila“.

Galerie