15.04.2021 | Tisková zpráva

Národní tým čekají dvě utkání Euro Hockey Challenge s Rakouskem

Příprava hokejové reprezentace před mistrovstvím světa pokračuje srazem v Jindřichově Hradci a dvěma zápasy Euro Hockey Challenge s Rakouskem.

Trenér Filip Pešán s asistenty Martinem Strakou a Jaroslavem Špačkem pozvali na sraz 31 hráčů – 3 brankáře, 11 obránců a 17 útočníků. Dvacet nominovaných hokejistů působí v Tipsport extralize, devět v KHL a dva, kteří se připojí v průběhu srazu, ve finské nejvyšší soutěži.

V nominaci figurují brankáři Dominik Frodl (HC Škoda Plzeň), Milan Klouček (HC Dynamo Pardubice) a Roman Will (Traktor Čeljabinsk); obránci Vojtěch Budík (HC Škoda Plzeň), Jakub Galvas (Mikkelin Jukurit), Daniel Gazda (PSG Berani Zlín), Michal Jordán (Amur Chabarovsk), Dominik Mašín (Amur Chabarovsk), Vojtěch Mozík (Kunlun Red Star), David Sklenička (Jokerit Helsinky), Radim Šalda (Mountfield HK), Jan Ščotka (HC Verva Litvínov), Andrej Šustr (Kunlun Red Star) a Libor Zábranský (HC Energie Karlovy Vary) a útočníci Ondřej Beránek (HC Energie Karlovy Vary), Matěj Blümel (HC Dynamo Pardubice), Jiří Černoch (HC Energie Karlovy Vary), Jan Dufek (PSG Berani Zlín), Jakub Flek (HC Energie Karlovy Vary), Robin Hanzl (HC Spartak Moskva), Jan Hladonik (HC Energie Karlovy Vary), Luboš Horký (HC Dynamo Pardubice), Petr Kodýtek (HC Škoda Plzeň), Karel Plášek (HC Kometa Brno), Jakub Pour (HC Škoda Plzeň), Lukáš Radil (HC Spartak Moskva), Šimon Stránský (Mikkelin Jukurit), Filip Suchý (HC Škoda Plzeň), Marek Zachar (Mountfield HK), Hynek Zohorna (Amur Chabarovsk) a Hynek Zohorna (HC Dynamo Pardubice).

Na Zimním stadiónu Jana Marka se bude reprezentace připravovat od pondělí 19. dubna do soboty 24. dubna 2021. Ve čtvrtek 22. dubna se ve vídeňské Erste Bank Areně utká s Rakouskem, odveta se uskuteční v sobotu 24. dubna v Jindřichově Hradci. Oba zápasy odvysílá Česká televize – ve čtvrtek 22. dubna od 17:15 na stanici ČT sport (vzhledem k současně probíhajícímu finále Tipsport extraligy bude přenos od 18:30 pokračovat na HBBTV a webu České televize) a v sobotu 24. dubna od 18:40 na ČT sport.

V Jindřichově Hradci, kde vyrůstala řada budoucích úspěšných reprezentantů jako Jan Marek, Jiří Novotný, Milan a Zbyněk Míchálkové nebo Aleš Kotalík, sehrála česká reprezentace v dubnu 2013 dvojutkání Euro Hockey Challenge s Lotyšskem.