18.05.2020 | Tisková zpráva

Národní kvalifikace určila postupující do finálové části Esports Fan Championship 2020

Národní kvalifikace, které probíhají v šestnácti účastnických zemích zrušeného mistrovství světa v ledním hokeji, určily postupující do finálové části Esports Fan Championship 2020, mezinárodního turnaje ve hře EA Sports NHL 20 na konzolích XboxOne a PlayStation 4.

Český hokej bude v závěrečném turnaji reprezentovat na herní konzoli PlayStation 4 gamer s přezdívkou Pepcastachurcik1, který zvítězil ve všech sedmi duelech a postup asi vybojoval v konkurenci dalších téměř 120 přihlášených účastníků. Finálového turnaje na konzoli XboxOne se zúčastní gamer s nickem J4rincze, kterému stačilo v konkurenci 40 účastníků celkem pět vítězství.

Finálový turnaj Esports Fan Championship proběhne ve dnech 29. května – 7. června 2020 a hrát se bude klasickým vyřazovacím systémem mezi dvaatřiceti postupujícími z šestnácti účastnických zemí mistrovství světa. Vítězové národních kvalifikací v něm budou zastupovat svoji zemi, přičemž výsledky soubojů na obou herních konzolích se budou sčítat a jejich součet určí postupující.

Pořadatelem turnaje jsou Mezinárodní hokejová federace IIHF ve spolupráci s Infront Sports&Media, eSport Studio a národními hokejovými asociacemi. Další, podrobnější informace najdou zájemci na oficiálních stránkách turnaje na esports.iihf.com.