22.07.2020 | Tisková zpráva

Na vítěze poháru Generali České pojišťovny čeká milión korun

Poháru Generali České pojišťovny Tipsport extraligy, který se uskuteční ve dnech 4. srpna až 22. září 2020, se zúčastní šestnáct mužstev, rozdělených podle územního principu ve čtyřech skupinách.

skupina A: HC Sparta Praha, HC Škoda Plzeň, HC Motor České Budějovice a Rytíři Kladno
skupina B: Bílí Tygři Liberec, BK Mladá Boleslav, HC Litvínov a HC Energie Karlovy Vary
skupina C: HC Kometa Brno, Mountfield HK, HC Dynamo Pardubice a HC Olomouc
skupina D: HC Oceláři Třinec, HC Vítkovice Ridera, PSG Berani Zlín a HC Zubr Přerov

V prvním kole se v úterý 4. srpna 2020 střetnou HC Sparta Praha – HC Motor České Budějovice, HC Škoda Plzeň – Rytíři Kladno, Bílí Tygři Liberec – HC Litvínov, BK Mladá Boleslav – HC Energie Karlovy Vary, HC Kometa Brno – HC Dynamo Pardubice, HC Olomouc – Mountfield HK, HC Oceláři Třinec – HC Zubr Přerov a PSG Berani Zlín – HC Vítkovice Ridera.

Základní skupiny, hrané dvoukolově každý s každým, proběhnou 4. – 20. srpna 2020, až na výjimky v úterý a ve čtvrtek. Skončí-li utkání v základní hrací době nerozhodně, následuje pětiminutové prodloužení se třemi hráči v poli, případně samostatné nájezdy.

Nejlepší dva týmy ze skupiny postupují do čtvrtfinále, které se bude hrát dvoukolově v pondělí 24. a ve středu 26. srpna 2020. Podle rozpisu se v něm utkají týmy A1–B2, B1–A2, C1–D2 a D1– C2. Dvoukolová semifinále jsou na programu v úterý 1. a 8. září 2020, dvoukolové finále Poháru Generali České pojišťovny proběhne v úterý 15. a 22. září 2020.

Výhodu domácího prostředí ve druhém, rozhodujícím zápase budou mít ve vyřazovací části, hrané dvoubodovým systémem, tj. bez prodloužení a samostatných nájezdů, týmy lépe umístěné ve skupinách. V případě, že po druhém zápase nebude možné určit postupujícího, následuje desetiminutové prodloužení se čtyřmi hráči, případně samostatné nájezdy. Vítěz Poháru Generali České pojišťovny Tipsport extraligy získá od společnosti Tipsport finanční odměnu ve výši 1 000 000 Kč a poražený finalista prémii ve výši 500 000 Kč. Ředitelem Poháru Generali České pojišťovny je Josef Řezníček, případné přestupky bude řešit disciplinární komise ELH. Utkání se hrají podle Pravidel ledního hokeje a Soutěžního a disciplinárního řádu ČSLH s některými drobnými úpravami.

S cílem umožnit klubům, aby vyzkoušely zvažované posily, za ně mohou v základní části soutěže nastoupit i hráči registrovaní jinde. U českých hokejistů je podmínkou souhlas mateřského klubu, u cizinců souhlas příslušné národní federace. Výjimka se vztahuje pouze na zápasy základních skupin, v utkáních vyřazovací části mohou nastoupit výlučně hokejisté, kteří jsou v klubu registrováni.

Na soupisku k utkání Poháru Generali České pojišťovny je možné zařadit nejvýše dva brankáře a devatenáct hráčů v poli, z toho šest hokejistů, považovaných podle předpisů ČSLH za cizince. Zápasy budou řídit dva hlavní a dva čároví rozhodčí, delegovaní komisí rozhodčích ČSLH.

Při prodeji vstupenek a organizaci utkání se budou kluby řídit obecně závaznými nařízeními pro hromadné veřejné akce, platnými v příslušném regionu. Rozpis Poháru Generali České pojišťovny Tipsport extraligy najdete na webu www.hokej.cz.

Současně oznamujeme, že všechna utkání (kromě exkluzivně vybraných O2 TV Sport) budou k vidění na HokejkaTV. Předplatné je již v prodeji.