25.02.2020 | Tisková zpráva

Na MS ve Švýcarsku pojedou rozhodčí Jeřábek, Šír a Ondráček

Mezinárodní hokejová federace IIHF zveřejnila listinu rozhodčích pro elitní skupinu mistrovství světa, kterou budou 8. – 24. května 2020 hostit švýcarská města Curych a Lausanne. Figuruje na ní 16 hlavních a 16 čárových rozhodčích z 12 zemí, z účastníků turnaje nemají mezi nominovanými zastoupení Itálie, Kazachstán, Lotyšsko, Slovensko a Velká Británie.

Z českých zástupců byli na nominační listinu zařazeni hlavní rozhodčí Antonín Jeřábek s Robinem Šírem a čárový Jiří Ondráček. Vůbec nejzkušenějším rozhodčím šampionátu bude Antonín Jeřábek (1982), který pojede již na osmé mistrovství světa, třikrát řídil finálové utkání a dvakrát nechyběl ani na olympijských hrách. Sedmou účast si připíše ruský rozhodčí Roman Gofman, čtvrtou Daniel Stricker ze Švýcarska. Robin Šír (1983) se v elitní skupině mistrovství světa představí poprvé a bude jedním z dvanácti nováčků, čárový rozhodčí Jiří Ondráček (1990) debutoval vloni na Slovensku.

Na nominační listinu pro divizi I skupinu A mistrovství světa, která se bude hrát ve Slovinsku, byl zařazen také čárový rozhodčí Josef Špůr.

Nominační listina rozhodčích pro mistrovství světa 2020

Hlavní rozhodčí

Andrew Bruggemann (USA), Mads Fransen (Dánsko), Alexandre Garon (Kanada), Roman Gofman (Rusko), Olivier Gouin (Kanada), Antonín Jeřábek (Česká republika), Mikko Kaukokari (Finsko), Mikael Nord (Švédsko), Linus Ohlund (Švédsko), Marian Rohatsch (Německo), Jevgenij Romaško (Rusko), Anssi Salonen (Finsko), Maxim Sidorenko (Bělorusko), Robin Šír (Česká republika), Daniel Stricker (Švýcarsko), Jeremy Tufts (USA).

Čároví rozhodčí

Maxime Chaput (Kanada), Jake Davis (USA), Dmitrij Goljak (Bělorusko), William Hancock II (USA), Henrik Haurum (Dánsko), Andreas Malmquist (Švédsko), Dustin McCrank (Kanada), Lauri Nikulainen (Finsko), David Obwegeser (Švýcarsko), Jiří Ondráček (Česká republika), Elias Seewald (Rakousko), Nikita Šalagin (Rusko), Dmitrij Šišlo (Rusko), Hannu Sormunen (Finsko), Alexander Waldejer (Norsko), Emil Yletyinen (Švédsko).