20.04.2021 |

MS žen se v plánovaném termínu neuskuteční

Mistrovství světa žen, plánované na 6. – 16. května 2021 v kanadských městech Halifax a Truro, se v tomto termínu neuskuteční. Vzhledem k rizikům spojeným s pandemií Covid-19 o tom rozhodla vláda provincie Nové Skotsko.

Mezinárodní hokejová federace IIHF a Hockey Canada ve společném prohlášení uvedly, že se budou snažit najít nový termín tak, aby mistrovství mohlo proběhnout v létě 2021. „Pro hráčky i realizační tým je to obrovské zklamání, zvlášť když taková zpráva přišla den předtím, než jsme měli na mistrovství světa odletět,“ uvedl trenér ženské reprezentace Tomáš Pacina. „Přípravě jsme obětovali poslední týdny a měsíce, všechny hráčky se na šampionát těšily a věřily si. Uvidíme, zda se podaří narychlo domluvit alespoň nějaký turnaj čtyř zemí.“

Česká reprezentace se na turnaj připravovala ve Velkých Popovicích, odkud měla ve čtvrtek 22. dubna 2021 odcestovat do Mnichova a následně do dějiště šampionátu. V základní skupině se měla utkat s hokejistkami Maďarska (6. května), Německa (8. května), Dánska (10. května) a Japonska (11. května). Čtvrtfinálové zápasy byly na programu ve čtvrtek 13. května, semifinále v sobotu 15. května a finále a utkání o bronz v neděli 16. května 2021.

Další, podrobnější informace najdete na www.iihf.com.