30.08.2022 |

Mezinárodního turnaje v Olomouci se zúčastní i česká para hokejová juniorská reprezentace

V Olomouci se uskuteční od tohoto pátku do neděle mezinárodní para hokejový turnaj, který organizuje klub SOHO Olomoučtí kohouti. Na ledě se historicky vůbec poprvé představí také juniorský tým české para hokejové reprezentace, která zde odehraje celkem pět utkání.

Zatímco česká para hokejová liga startuje až 10. září, Olomouc prověří připravenost ligových klubů už tento týden. Od pátku hostí Zimní stadion Olomouc další ročník mezinárodního para hokejového turnaje, kde se kromě domácího celku SOHO Olomoučtí Kohouti představí také týmy HC parahokej Havířov a zahraniční celky Paraleijonat z Finska, rakouští Vienna Warriors a národní tým z Francie. Vůbec poprvé se na ledě ukáže také juniorský tým české para hokejové reprezentace!

„Přes letní prázdniny jsme měli možnost se opět věnovat ročníkově mladším hráčům, a zatímco loni jsme je pro turnaj v Německu museli doplnit o matadory z reprezentace, tak letos nám pár dalších mladých hráčů, a dokonce i jedna hráčka, přibyli, a díky tomu máme poprvé v historii českého parahokeje reprezentační tým, kde jsou všichni mladší 21 let a moc se těšíme, jak si povedou v zápasech proti českým klubům z Olomouce a Havířova a reprezentacím Finska, Rakouska a Francie,“ řekl trenér české parahokejové reprezentace Jan Szturc.

Více informací najdete parahockey.cz.

Rozpis českých zápasů turnaje v para hokeji, na který byli do reprezentace pozváni zejména zástupci mladé para hokejové generace:

pátek 2. září 2022
17:15 Česko vs Havířov

sobota 3. září 2022
10:30 Česko vs Rakousko
14:00 Česko vs Finsko
17:00 Česko vs Olomouc

neděle 4. září 2022
9:15 Česko vs Francie

Nominace:
SKV Sharks Karlovy Vary: Sedláček Patrik, Veselý Filip
HC Sparta Praha: Bečvář Sebastián, Kapko Lukáš, Ohar Alex
SHK Mustangové Pardubice: Černý Ondřej
Flamingos Ostrava: Kaloč Štěpán, Vrubel David, Židlická Kristýna
SHK LAPP Zlín: Král Šimon

Realizační tým:
Hlavní trenér: Jiří Bříza
Asistent trenéra: Jan Szturc
Trenér brankařů: Jakub Novotný
Kustod: Petr Stránský