29.11.2022 | Tisková zpráva

Letošní Týden hokeje přinesl rekordní počet zapojených klubů

3500 dětí přilákala akce Týden hokeje, která proběhla koncem listopadu ve 157 klubech po celé republice. Nejvíce práce měli pořadatelé na Kladně, ve Zlíně, Jablonci nad Nisou a Ostrově, kde nově registrovali přes 50 malých zájemců o náš sport.

Spokojeni byli i v Třinci, Frýdku – Místku, Kutné Hoře, Karlových Varech, Jičíně a Plzni. V tamějších klubech se přihlásilo přes 40 dětí.

Akci výrazně pomohla přítomnost řady velkých osobností českého hokeje. Například Tomáš Plekanec nechyběl na Kladně, Petr Čajánek ve Zlíně, Jiří Šlégr si našel cestu na teplický zimní stadion, Lukáš Kaňák na klatovský, Lukáš Zíb dorazil do Soběslavi, Ivan Rachůnek zavítal mezi mladé adepty v Brumově – Bylnici a v Chotěboři se dokonce sešla hned dvojice bývalých reprezentantů Tomáš Rolinek a Dušan Salfický.

"Jsme rádi, že čísla o účasti dětí, která přicházejí na Týdny hokeje, zůstávají stabilní“, říká manažer projektu Pavel Landa. „Věříme, že se dětem i rodičům na akcích líbilo a že se hokeji začnou v blízké budoucnosti věnovat pravidelně. Chtěli bychom poděkovat všem, kteří na nábory dorazili, a rovněž hokejovým klubům za organizaci akcí v rámci Týdne hokeje. Zároveň jsme velice vděční i našim partnerům, společnostem Kaufland, DHL a Střída Sport, kteří akci Týden hokeje i celý projekt Pojď hrát hokej dlouhodobě podporují.“

O popularitě akce Týden hokeje svědčí fakt, že během 6 let jejího pořádání si přišlo lední hokej vyzkoušet přes 40.000 dětí.